Prepararea acestui sirop aproape ca a devenit un ritual pe timp de vara. Este atat de bun si racoritor incat nici nu mai stim gustul apei. Nu se face greu, chiar daca la prima vedere pare putin mai complicat, insa, pe masura ce stim procedeul, totul merge ca pe roate.
4 lamai
3 grapefruit
400 gr ghimbir
2 legaturi menta proaspata
1 kg zahar
300 gr apa
1 lingurita sare de lamaie
Mod de preparare : Preparam mai intai zaharul invertit, punand zaharul la fiert impreuna cu apa si sarea de lamaie. Explicatii mai amanuntite, aici, insa respectand cantitatile de mai sus.
Spalam lamaile, portocalele si grapefruit-urile si le stoarcem bine.
Curatam ghimbirul de coaja si
il dam pe razatoarea cu ochiuri mici. Eu am o razatoare din sticla, ma impac foarte bine cu ea.
Cand zaharul invertit este gata, turnam peste el sucul de citrice si ghimbirul ras, dar cu mare atentie, putin cate putin, fiindca se umfla dintr-o data si ne putem arde.
Lasam sa fiarba 5 minute, strangand spuma formata.
Stingem focul, adaugam menta curatata de pe codite si acoperim cu un capac 15-20 minute pana ce se infuzeaza. Cu cat menta este mai multa, cu atat iese mai aromat. Dupa cum se vede, productia mea de menta de pe balcon s-a terminat, de data asta am folosit foarte putin.
Se strecoara si se serveste combinat cu apa minerala, stand intr-un hamac, sub o umbreluta, la malul marii ! Uffff, ce vise ................
miahela multumesc! a iesit un sirop fffff bun, merita, si nu e greu de facut
RăspundețiȘtergereMa bucur nespus ca nu ti s-a parut greu. Oricum, ar fi meritat efortul !
RăspundețiȘtergerece bine arata si foarte simplu de facut!
RăspundețiȘtergereImi pare bine ca ti se pare simplu de facut !
RăspundețiȘtergereCrede-ma ca este foarte gustos si racoritor !