Ingrediente :
- 200 gr zahar
- 70 gr unt
- 160 gr smantana din frisca 30% grasime ( am folosit Pilos de la Lidl )
Caramelizam zaharul avand grija sa nu-l ardem.
Avand focul la minim, adaugam untul si amestecam pana se topeste.
Turnam smantana si amestecam cu un tel. Mare grija, caci se ridica vapori si ne putem arde. Se lasa 3-4 minte la fiert pana sosul incepe sa faca spuma deasupra si incepe sa se lege. Nu trebuie lasat sa se ingroase foarte tare, fiindca pe masura ce se raceste, acesta se intareste.
In consecinta, in cazul in care folosim sosul pentru topping, lasam sa fiarba 1-2 minute. Chiar daca ramane destul de fluid, trebuie avut in vedere ca se intareste foarte mult odata cu racirea.......stiu ca ma repet, dar mi se pare foarte important. Pe de alta parte, daca vrem sa realizam bombonele sau caramele, mai lasam pe foc inca 2-3 minute.
Spor la treaba !
Minunat. Imi place mult caramelul!
RăspundețiȘtergere