sau Padurea Neagra ...
Ingrediente : 5 oua
un praf de sare
160 gr zahar
140 gr faina
50 gr cacao
1 borcan compot de visine
200 gr jeleu de visine
100 ml visinata ( facultativ )
visine din visinata pentru ornat - sau visinele din compot
600 gr smantana pentru frisca
ciocolata pentru ornat
Mod de preparare : Se mixeaza ouale cu sarea si zaharul aproximativ 20 minute pana ce acestea isi tripleaza volumul.
Adaugam cate putin din faina deja cernuta, amestecand usor cu un tel de sus in jos. Urmeaza cele 50 gr de cacao.
Se toarna compozitia intr-o forma tapetata cu hartie de copt unsa cu unt si se niveleaza Atentie ! Nu se toarna compozitia in acelasi loc, deoarece riscam sa obtinem un blat care creste foarte mult in centru. Apoi il introducem in cuptorul preincalzit, aproximativ 30 minute. Il lasam sa se recaesca in cuptor cu usa intrdeschisa, apoi
il asezam pe un gratar.
Cand s-a racit complet, il taiem in trei felii cat mai egale.
Insiropam prima felie de blat cu zeama de la compotul de visine in care am adaugat 100 ml visinata. Intindem apoi uniform jumatate din jeleu.
Batem frisca, o impartim in trei , iar o parte o punem deasupra jeleului, lasand doua "transee" libere in care vor intra visinele din compot la care am scos samburii. ( de data asta am ne-am facut de cap si am folosit doar visine din visinata ! )
Procedam la fel cu a doua felie.
Dupa ce punem si ultima felie, o insiropam si imbracam tortul in frisca. Ornam cu visine ( din visinata, sau cu visinile din compot ) iar deasupra aschii de ciocolata.
Pofta buna !
da ce bine arata, imi ploua in gura....
RăspundețiȘtergereSalut! Din cate vad arata foarte bine , dar as dori sa aflu daca visinele se pot inlocui cu alte fructe! Daca da , ce fructe? Multumesc! :)
RăspundețiȘtergereSalut ! Am vazut o reteta asemanatoare in care erau folosite piersici din compot ( chiar jumatati asezate pe blat ) in loc de visine. Nu vad de ce n-ar fi la fel de gustos !
RăspundețiȘtergereCu multa placere :)