19 noiembrie 2011

Tort Foret Noire

sau Padurea Neagra ...




Ingrediente :                          5 oua
                                                     un praf de sare
                                                     160 gr zahar
                                                     140 gr faina
                                                     50 gr cacao 
                                                     1 borcan compot de visine
                                                     200 gr jeleu de visine
                                                     100 ml visinata ( facultativ )
                                                     visine din visinata pentru ornat - sau visinele din compot
                                                     600 gr smantana pentru frisca
                                                     ciocolata  pentru ornat

Mod de preparare :        Se mixeaza ouale cu sarea si zaharul aproximativ 20 minute pana ce acestea isi tripleaza volumul.

 Adaugam cate putin din faina deja cernuta, amestecand usor cu un tel de sus in jos. Urmeaza cele 50 gr de cacao.

 Se toarna compozitia intr-o forma tapetata cu hartie de copt unsa cu unt si se niveleaza Atentie ! Nu se toarna compozitia in acelasi loc, deoarece riscam sa obtinem un blat care creste foarte mult in centru. Apoi il introducem in cuptorul preincalzit, aproximativ 30 minute. Il lasam sa se recaesca in cuptor cu usa intrdeschisa, apoi
 il asezam pe un gratar.

 Cand s-a racit complet, il taiem in trei felii cat mai egale.
 Insiropam prima felie de blat cu zeama de la compotul de visine in care am adaugat 100 ml visinata. Intindem apoi uniform jumatate din jeleu.
 Batem frisca, o impartim in trei , iar o parte o punem deasupra jeleului, lasand doua "transee" libere in care vor intra visinele din compot la care am scos samburii. ( de data asta am ne-am facut de cap si am folosit doar visine din visinata ! )
 Procedam la fel cu a doua felie.
 Dupa ce punem si ultima felie, o insiropam si imbracam tortul in frisca. Ornam cu visine ( din visinata, sau cu visinile din compot ) iar deasupra aschii de ciocolata.

 Pofta buna !

3 comentarii:

  1. da ce bine arata, imi ploua in gura....

    RăspundețiȘtergere
  2. Salut! Din cate vad arata foarte bine , dar as dori sa aflu daca visinele se pot inlocui cu alte fructe! Daca da , ce fructe? Multumesc! :)

    RăspundețiȘtergere
  3. Salut ! Am vazut o reteta asemanatoare in care erau folosite piersici din compot ( chiar jumatati asezate pe blat ) in loc de visine. Nu vad de ce n-ar fi la fel de gustos !
    Cu multa placere :)

    RăspundețiȘtergere

Pages

Vizitatori

Totalul afișărilor de pagină

Followers

.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...