6 noiembrie 2011

Tarta cu ricotta si ciocolata alba

Cu aceasta reteta particip la concursul realizat pe blogul Laurei Adamache. Este pentru prima data cand sunt prezenta la un astfel de concurs si sincera sa fiu m-am gandit mult si mi-am dorit sa aleg o reteta cu multa savoare si aroma ......de vanilie. Nu stiu daca am reusit, insa , cu toata sinceritatea, am lucrat la aceasta prajitura cu tot sufletul.






                           
 Ingrediente - pentru blaturi :                        500 gr faina
                                                                       330 gr unt
                                                                       4 galbenusuri
                                                                       un praf de sare
                                                                       semintele de la 1 pastaie de vanilie
                                                                       160 gr zahar ( 80 gr tos si 80 gr pudra )

                            - crema ricotta :                   500 gr branza ricotta
                                                                       250 gr mascarpone
                                                                       3 oua
                                                                       semintele de la 1 pastaie de vanilie
                                                                       200 gr zahar pudra

                            - ganache de ciocolata alba : 250 gr  ciocolata alba
                                                                        1 lingura de unt
                                                                        semintele de la 1 pastaie de vanilie
                                                                        100 ml smantana pentru frisca

                              - decor :                             50 gr ciocolata alba
                                                       
Cum preparam :

 Punem branza ricotta la scurs intr-o sita, 24 ore la frigider, acoperita.
 Pentru obtinerea aluatului de tarta amestecam intr-un bol faina, sarea si zaharul.
 Adaugam untul taiat cubulete si framantam pana obtinem un aluat sfaramicios.
 Desfacem o pastaie de vanilie cu ajutorul unui cutit si culegem toate semintele.
 Batem galbenusurile si le adaugam impreuna cu semintele de vanilie peste amestecul de faina.
 Incercam sa framantam cat mai putin, dar suficient ca ingredientele sa se inglobeze. Formam o bila pe care o invelim in folie de plastic si o dam la frigider cel putin 1 ora. ....oops....it looks like a brain !
 De obicei, prepar o tarta cu diametrul de 24 cm, pentru care folosesc 250 gr de faina. Acum, am facut cantitate dubla, deci aluatul il voi imparti in doua.
 Intindem aluatul si ungem bine forma de tarta cu unt.
 Taiem marginile cu un cutit si intepam aluatul cu o furculita.
 A rezultat  o tarta cu diametrul de 24 cm si cinci mini-tarte. Acum vad ca seamana cu o formatiune OZN..........
 Pentru umplutura, amestecam branza ricotta, mascarpone, ouale, zaharul si semintele de la o pastaie de vanilie

 si le turnam in formele deja pregatite.
 Lasam la cuptor 45-50 de minute, pana cand marginile tartei sunt rumenite si facem testul cu scobitoarea pentru umplutura. Cand iese "curata", o putem scoate din cuptor.
 Cand s-au racit, le transferam in frigider.
 Prepararea ganache-ului :  Intr-un vas punem untul, frisca , pastaia si semintele de la o vanilie. Lasam un minut pe foc sa se omogenizeze.
 Scoatem pastaia de vanilie, adaugam ciocolata alba si amestecam cu un tel pana aceasta se topeste.
 O lasam la racit si o turnam peste tarta scoasa din frigider..

 Topim ciocolata alba pe abur si ornam cum ne place sau.......dupa rabdare si timp.
O lasam la frigider pentru a se intari crema si servim a doua zi, insa eu nu mai  am rabdare si va ofer cu multa dragoste o feliuta cremoasa  !



2 comentarii:

  1. Nu stiu daca ai castigat cu reteta asta, insa arata foarte bine si cred ca este foarte gustoasa!!
    Luminita

    RăspundețiȘtergere
  2. Nu am castigat, dar ai ghicit, a fost foarte gustoasa si cremoasa.
    miha

    RăspundețiȘtergere

Pages

Vizitatori

Totalul afișărilor de pagină

Followers

.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...