Lamaia face diferenta !
Ingrediente :
- 1 pachet foi subtiri de placinta
- 350 gr. nuca data prin masina
- 350 gr. zahar
- 125 gr unt topit
- 1 lamaie mare sau 2 mici ( zemoase sa fie )
- 100 ml ulei
Mod de preparare :
1. Se amesteca zaharul si nuca. Se aseaza doua foi de placinta pe masa, se ung cu ulei si se stropesc cu zeama de lamaie.( 2-3 linguri de ulei si 3-4 linguri de zeama de lamaie ). Se presara 1/4 din cantitatea de amestec zahar si nuca. ( eu n-am amestecat de la inceput, dar e mai bine asa )
2. Asezam apoi o foaie de placinta deasupra si o ungem cu ulei.
Obtinem astfel un rulou.
3.Procedam la fel si pentru celelalte trei suluri, dupa care le astezam in tava si le portionam. Turnam untul topit deasupra si le coacem la foc mediu 15-20 minute pana incep sa se rumeneasca. Nu le lasati prea mult, caci se intaresc.( nu se foloseste folie de aluminiu, ca in alte cazuri )
Aici, scoase din cuptor.
Putem presara zahar pudra.
Pofta buna !
Ela, m-ai dat pe spate cu bunaciunea asta! :X:X
RăspundețiȘtergereAstept sa-l faci, nu zic nimic mai mult :) !
Ștergere