Daca ar trebui sa povestesc ceva despre acest aluat, n-as zice decat ca am gasit formula ideala. Nu este complicat, iar rezultatul ma multumeste pe deplin in sensul ca se obtine un strudel crocant ce se desface in foi. Atentia mare se cere atunci cand adaugam faina. Daca e prea multa, aluatul se va intinde greu si nu se va coace la mijloc. Daca e prea putina, va fi moale si va iesi compozitia din foiae. Cu prima ocazie, voi cantari exact cantitatea de faina si va voi spune exact ce tip de faina am folosit. Pana atunci, "faina cat cuprinde" pana ce se desprinde frumos de pe maini.
Ingrediente aluat :
- 1 ou
- 3 linguri otet
- 4 linguri ulei
- 1 ceasca mica cu apa calda
- 1/4 lingurita sare
- faina cat cuprinde
- 100 gr unt la temperatura camerei
pentru umplutura :
- 200 gr branza de vaci
- 100 gr telemea
- 1 ou
- 50 gr stafide
- 5 linguri zahar
1. Se amesteca toate ingredientele pentru aluat ( mai putin untul ) si se framanta bine pana se obtine o coca ce poate fi usor intinsa. Se unge cu untul moale toata suprafata foii, apoi se ruleaza pana obtinem un sul. Lasam la frigider cel putin o ora.
2. Intre timp, amestecam toate ingredientele pentru a obtine umplutura.
3. Scoatem aluatul de la frigider si-l impartim in trei. Presaram masa de lucru cu faina si intindem cu sucitorul trei foi pe care le umplem cu amestecul de branza. Le rulam, avand grija sa bagam capetele in interior si le punem intr-o tava cu hartie de copt in cuptorul preincalzit, aproximativ 30 minute la foc mediu. Strudelul este gata cand se formeaza o crusta crocanta si frumos rumenita.
Pofta Buna !
...Woow cum arata Ela!!!!....ft. bun cred ca este!!!
RăspundețiȘtergereCondoleante!...am citit pe bucataras despre pierderea avuta!..te imbratisez! Camy
Multumesc mult Camy !
ȘtergereDelicios ,iubesc strudelul fie ca e cu mar sau branza ,al tau arata bine , foia cat de bine trebuie intinsa mai groasa sau mai subtire pana sa ungem cu unt? multumesc anticipat .
RăspundețiȘtergereInainte de a fi unsa cu unt trebuie intinsa subtire, 2-3 mm cred ca a avut. Cu cat e mai subtire, se ruleaza mai mult si se formeaza mai multe straturi.( vezi sectiunea ).
ȘtergereArata grozav si aluatul are o textura super! Sarbatori fericite iti doresc!
RăspundețiȘtergereMultumesc Paula, asemenea si tie !
ȘtergereSarbatorile cu bine. Cand ma intorc, fac musai pasca aia fara aluat, Mi-ai amintit cu umplutura asta. Aluatul pare usurel de facut, nu chiar ca ala frantuzesc. E bine, altfel cumpar aluat foietaj
RăspundețiȘtergereSarbatori fericite si voua ! Si noua ne place mult pasca, cu multa umplutura :)
Ștergere