20 august 2013

Pastrav cu legume si sos de rosii picant


Daca m-ar intreba cineva ce mancare prefer, as raspunde fara nicio urma de indoiala : Peste cu legume la cuptor. Mai nou, de cand am descoperit  sosul picant din rosii Cherry sau rosii Principe Borghese, il fac tot mai des, utilizandu-l  la diverse preparate . Astazi l-am pus in valoare in combinatie cu pastrav si legume. Sosul rezultat a fost unul de exceptie.
In alta ordine de idei, nu trebuiesc respectate intocmai cantitatile, pot varia in functie de preferinte.
Ingrediente :
  • 4 pastravi
  • 2 cartofi
  • 2 cepe rosii
  • 200 gr ciuperci
  • cateva rosioare mici pentru design
  • 1 morcov mare
  • 1 lamaie
  • 3-4 linguri ulei de masline
Pentu sosul de rosii picant :
  • 500 gr rosii mici si lunguiete ( Principe Borghese, sunt foarte dulci si gustoase ), le-am gasit la o taranca in piata
  • 5-6 tije tarhon
  • 1 legatura mica patrunjel
  • 1 capatana usturoi ( nu se va folosi la varianta pentru iarna )
  • 4 linguri ulei de masline
  • sare, 1 lingurita
  • 1/2 lingurita fulgi de chilli ( micsorati cantitatea daca nu va place foarte iute )


Mod de preparare :
Pestele se spala si se curata foarte bine.
Cartofii se spala, se curata de coaja si se taie felii nu prea groase. Se presara sare.

 
Peste acestia se pune ceapa curatata si taiata rondele.
Apoi morcovul taiat rondele, ciupercutele curatate si spalate si rosioarele pentru décor. Punem sare si peste acestea.
Asezam apoi pestii dati cu sare pe patul de legume si peste ei  lamaia taiata felii. Stropim totul cu ulei de masline, acoperim tava cu folie de aluminiu si o introducem in cuptorul preincalzit, la foc mediu.
Lasam jumatate de ora si scoatem folia de deasupra.
Prepararea sosului picant o gasiti aici.
Turnam peste pesti sosul de rosii picant si mai lasam la cuptor 15-20 minute pana se mai evapora zeama.
A fost exceptional !
 Pofta buna !


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Pages

Vizitatori

Totalul afișărilor de pagină

Followers

.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...