Imi place foarte mult acest chec, are consistenta umeda si este foarte aromat. Am descoperit destul de recent acest tip de compozitie si o prefer in locul celei pufoase. Nu-mi place sa fac reclama, insa pot afirma cu sinceritate ca gustul e desavarsit.
- 4 oua mari
- 300 gr zahar
- 230 gr unt
- 320 gr faina
- zeama si coaja de la 1 lamaie
- 5 linguri iaurt gras
- 1/2 lingurita praf de copt
- un praf de sare
- 1 ceasca de afine
Glazura :
- 1 lingura zeama de lamaie
- 2 linguri zahar pudra
Mod de preparare :
Untul moale se mixeaza cu zaharul pana devine cremos.
Spalam bine lamaia si o razuim.Adugam sarea, zeama, coaja de lamaie si iaurtul.
Peste crema de unt adaugam faina cernuta amestecata cu praful de copt.
Tapetam cu hartie de copt o forma de 17x8x6 cm, turnam jumatate din compozitie si presaram afinele spalate si scurse.
Adaugam si restul de compozitie , nivelam si dam la cuptorul incins in prealabil.
Lasam aproximativ 30-40 minute la foc mediu pana cand s-a rumenit si trece testul cu scobitoarea. Pentru design se pot pune deasupra cateva felii de lamaie.
Il scoatem pe un platou si cat este cald turnam glazura deasupra. Pentru obtinerea acesteia, am amestecat zeama de lamaie cu zaharul pana devine o pasta omogena. Se mai poate adauga zahar sau zeama de lamaie pana la consistenta dorita. La mine a fost mai "curgatoare".
Se lasa la racit si se portioneaza.
Pofta buna !
Chiar deliciu! Merita pregatit! Te pup, Ela!
RăspundețiȘtergerePup si eu !
Ștergere