13 februarie 2013

Lemon Curd






Zilele trecute am avut pofta de un desert racoritor, cu crema acrisoara de lamaie. Asa, am ajuns sa realizez acest Lemon Curd. pe care-l voi folosi cat de curand la un tortulet.

Ingrediente :
  • 3 oua
  • 150 gr zahar
  • 150 ml zeama de lamaie
  • coaja de la doua lamai
  • 40 gr unt
  • un praf de sare
Amestecam intr-un vas ouale cu zaharul  pana ce acestea se deschid la culoare. Adaugam zeama de lamaie,  coaja razuita de la cele doua lamai bine spalate si praful de sare.Turnam amestecul intr-un vas la Bain-Marie, adaugam untul tinut la temperatura camerei  si amestecam continuu cu ajutorul unuti tel  timp de 15 minute. Crema va incepe sa se ingroase, va deveni ca o budinca, dar mai subtire. Nu e cazul sa tineti mai mult pe foc, fiindca odata cu racirea, crema se va intari.
Cat timp se raceste, vasul se va acoperi cu folie alientara pentru evitarea formarii unei cruste.
Rezulta aproximativ 400 gr. de crema. Se poate pastra pana la o saptamana intr-un borcan inchis etans, la frigider. 


Pofta buna !


Un comentariu:

Pages

Vizitatori

Totalul afișărilor de pagină

Followers

.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...