Un desert turcesc foarte cunoscut si apreciat de toata lumea.
Ingrediente :
- 1 pachet foi de placinta
- 400 gr nuci
- 200 gr unt topit
- 400 ml apa
- 150 gr miere
- 250 gr zahar
- zeama de la 1/2 lamaie
- 2 lingurite scortisoara
Dimensiunea tavii : 20x30 cm.
Mai intai preparam siropul. Punem la fiert la foc mic apa cu zaharul, aproximativ 30 minute, procedand la fel ca la orice dulceata.
Cand s-a legat, stingem focul si asteptam 15-20 minute ca siropul sa se mai raceasca sa putem adauga mierea si zeama de lamaie.
Macinam nucile cu ajutorul robotului, adaugam scortisoara si impartim compozitia la trei.
Foile de placinta vor fi scoase din congelator cu 2-3 ore inainte de a ne apuca de lucru. Dupa dezghetare, impartim pachetul de foi in patru. De obicei, un pachet are 12 foi, asadar, vom avea patru straturi de foi si trei straturi de umplutura.
Asezam in tava primele trei foi pe care le ungem cu unt topit ( pe fiecare in parte ) asezand deasupra prima parte din amestecul de nuci cu scortisoara. Urmeaza alte trei foi unse fiecare cu unt si a doua parte a amestecului de nuci, repetand apoi procedeul pana la ultimele trei foi pe care le ungem foarte bine.Portionam cu ajutorul unui cutit si introducem tava in cuptorul preincalzit cam 30 minute.
Baclavaua ete gata cand foile de deasupra s-au rumenit.
La final, turnam deasupra tot siropul si lasam pana ce acesta este total absorbit.
Decoram cu fistic crud.
Pofta buna !
Ce bine arata!!! Perfecta si delicioasa sectiune ;) Pupici
RăspundețiȘtergereMultumesc Paula !
RăspundețiȘtergerePerfecta! Mi-ai adus aminte, nu am mai mancat de mult. Ce pacat ca nu pot sa iau si eu una de la tine. Nu-i bai, o sa incerc reteta.
RăspundețiȘtergereS-a terminat in aceeasi zi.... din pacate. O voi repeta cat de curand !
RăspundețiȘtergere