Raportat la reteta de baza am adaugat o lingurita de ierburi de provance, pentru un plus de aroma.
Nu e greu de facut si cu ocazia asta, folosind un pui de calitate si gustos, precum cei crescuti la Agroland, obtinem o toba de calitate. Eu am renuntat demult la mezelurile din comert, rar mai cumpar cate ceva.
Ingrediente :
- 1 pui griller
- 30 gr gelatina
- 1 lingura sare
- 2-3 frunze de dafin
- 5 catei de usturoi
- piper boabe
- 1 lingurita ierburi de provance
Mod de preparare :
Se spala si se portioneaza carnea. O asezam intr-o cratita mica impreuna cu restul de ingrediente ( mai putin usturoiul si ierburile de provance ). Punem cratita mica intr-una mai mare in care am pus apa la fiert. In concluzie, punem la foc la Bain-Marie. Cand apa din cratita mai mare fierbe, dam focul la minim si acoperim oala cu capac, astfel, carnea va fierbe in suc propriu.
Se lasa pe foc in jur de 3-4 ore, avand grija sa completam apa din vasul mare, care se evapora. (se va completa cu apa fierbinte )
In tot acest timp se intorc bucatile de cateva ori, ca toate sa fie bine patrunse.
Asa arata dupa 1 ora.
Maruntim ierburile de provance si le adaugam si pe acestea .(inainte cu putin sa fie gata, astfel incat sa se simta aroma )
Cand carnea e bine fiarta, o scoatem pe un platou sa se raceasca si o alegem de pe oase., eliminand pielea care e foarte grasa.
Usturoiul pisat il adaugam peste zeama si-l lasam sa se infuzeze.
Taiem o sticla de apa si punem bucatile taiate. Strecuram zeama si-o turnam peste carne. Acoperim cu folie si dam la frigider cateva ore pentru a se inchega. Cand s-a facut, se taie sticla cu un cutter si scoatem toba cu grija, asezand-o pe un platou.
O pastram la frigider, nu mai mult de 4-5 zile. Se portioneaza doar in momentul servirii.
Va doresc pofta buna !
Am facut si eu,este grozav de buna.Imi place asa mult cum ti-a iesit.
RăspundețiȘtergereO zi buna!
Multumesc !
RăspundețiȘtergeredar peste carne nu se pune si apa??lasa iel??
RăspundețiȘtergereNu se pune apa. Daca acoperim oala cu capac, carnea va fierbe in suc propriu.
ȘtergereNu se lasa carnea la fund ?
RăspundețiȘtergereCarnea fierbe in suc propriu, deci in zeama care si-o lasa. Apa este doar in cratita mare in care este asezata craticioara cu puiul. Se fierbe la Bain-Marie. Va fi atata zeama cat sa acopere puiul, nu are de ce sa se lase la fund.
ȘtergereDar gelatina se pune odata cu carnea? Gelatina lama nu este buna ?
RăspundețiȘtergereDa, gelatina se pune odata cu carnea. Daca te referi la foile de gelatina, poti folosi 18 foi de gelatina Dr Oetker. Conversia este 1 foaie=1.66 grame granule.
Ștergeream si eu o intrebare..de ce a iesit un pic acruta?,asa trebuie sa iasa?..plus ca zeama a iesit f. putina si am mai adaugat putina supa,dar totusi...de ce e acruta?..am urmat toti pasii indicati,gelatina era de la gelfix(pliculetul albastru)...mi-ar place sa iasa bine ca e o reteta f. usoara si unde locuiesc nu se gasesc produse din acestea,dar daca iese acruta..noi nu mancam acru deloc....am pus-o la frigider si astept rezultatul.
RăspundețiȘtergereBuna Ionela, inteleg ca zeama ti se pare "acruta" si astepti sa gusti preparatul final. Am facut aceasta toba de nenumarte ori si rezultatul a fost excelent. Din pacate, nu gasesc nicio explicatie de la ce-ar putea fi acruta, imi inchipui ca puiul a fost proaspat, nu ma indoiesc de asta.
ȘtergereMi-ar placea sa stiu o parere dupa ce s-a inchegat perfect. Multumesc !