Imi doresc de mult timp sa prepar aceste batoane de cereale pe care le consider un dulce cat de cat sanatos.
De obicei, le fac cu ce am prin camara, baza fiind fulgii de ovaz, la care adaug fructe confiate si siropul format din unt de arahide, unt si zahar. Cantitatile pot varia, singurul lucru de care trebuie sa tinem cont este "liantul", care trebuie sa fie indeajuns pentru ca batoanele sa nu se destrame. M-am inspirat din multe locuri, insa combinatia folosita este unica.Asadar, mai jos reteta.
50 gr nuca de cocos, fulgi
40 gr zahar brun
100 gr unt
150 ml sirop de agave
2 linguri unt de arahide
70gr stafide
90 gr merisor
100 gr pepene galben, confiat
40 gr ananas
120 gr seminte floarea soarelui
70 gr alune de padure
Fulgii de ovaz, semintele de floarea soarelui si alunele se pun cateva minute la cuptor pana se rumenensc putin.
Untul, zaharul, untul de arahide si siropul de agave se pun pe foc si se amesteca pana la omogenizare. In mod normal, daca as fi gasit o reteta ce se prepara "la rece", fara utilizarea cuptorului, as fi folosit miere, insa in acest caz am ales siropul de agave care nu devine toxic la peste 40 grade, precum mierea.
Cand amestecul de seminte s-a racit, se aseaza intr-un castron impreuna cu fructele confiate si tocate.
Se toarna siropul deasupra si se amesteca bine.
Sunt foarte gustoase!
Pofta buna !
Ce bine arata, si ce poze frumoase...super!!!
RăspundețiȘtergereMultumesc mult Paula, ma bucur ca apreciezi !
RăspundețiȘtergereSe pot face multe combinatii in functie de fructele preferate....eu iubesc mult nuca de cocos!
Trebuie sa le incerc si eu! Sunt tare frumoase Ela!
RăspundețiȘtergereCorina, le poti face in orice combinatie, pe langa faptul ca sunt bne, sunt si sanatoase !
Ștergere