Un dulce-acrisor din Ardeal !
Ingrediente foi :
- 180 gr unt
- 100 gr zahar
- 1 ou
- 1/2 pachet praf de copt
- 350 gr faina
- un praf de sare
Ingrediente crema:
- 250 ml lapte
- 200 gr zahar
- 3 linguri faina
- 2 galbenusuri
- 200 gr unt
- coaja si zeama de la 2 lamai
- zahar vanilat
Glazura :
- 2 albusuri
- 150 gr zahar pudra
Mod de preparare foi:
1. Untul la temperatura camerei se mixeaza cu zaharul. Apoi se adauga pe rand toate ingredientele pana se formeaza o coca omogena.
2. Se lasa 20 minute la frigider, apoi se intind 3 foi subtiri care se coc la foc mediu pe fundul tavii tapetata cu hartie de copt. Cand incep sa se rumeneasca usor pe margini, sunt gata. Se lasa la racit.
Am folosit o tava de 23*40 cm.
Mod de preparare crema :
1. Laptele, zaharul si faina se amesteca si se pun pe foc. Cand incepe sa fiarba amestecam continuu cu telul pana ce incepe sa se ingroase si devine ca o ciulama.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu