Aceasta prajitura este mai mult o combinatie intre tarta si cheesecake, cu iaurt si multe visine. Foarte racoritoare si nu atat de dulce.
Pacat ca abia spre final, ne-am dat seama ca se poate combina cu o cupa de inghetata de vanilie. Neaparat s-o pastrati la frigider !
Sursa, aici.
Ingrediente aluat:
1. Intr-un bol, amestecati faina cu untul rece taiat cubulete pana obtineti un aluat nisipos. Adaugati ouale batute cu un praf de sare, apoi smantana, zaharul pudra si coaja de lamaie.
2. Framantati aluatul pana obtineti o coca omogena, apoi impartiti-o, o parte pentru baza, cam 75%, iar 25% lasati separat pentru desupra.
3. Tapetati cu hartie de copt o tava cu dimensiunea 23x50 ( eu am facut-o intr-o tava mai mica si a iesit mai inalta ) si intindeti aluatul, cantitatea mai mare, la baza acesteia. Dati la frigider pana preparati umplutura. Aluatul ramas, il puteti pune in congelator, astfel incat, cand asamblati prajitura sa poata fi usor dat pe razatoare.
Mod de preprare crema :
1. Mixati albusurile cu un praf de sare. Adaugati zaharul in ploaie pana obtineti o spuma densa.
2. Adaugati galbenusurile si mixati pana la omogenizare.
3. Urmeaza pe rand amidonul, zaharul vanilinat, iaurtul, grisul si coaja de portocala confiata. Dupa fiecare amestecati usor cu ajutorul unui tel pana la inglobare.
4. Scoateti din frigider tava cu aluatul si turnati peste ea crema, niveland-o cu ajutorul unei spatule.
5. Curatati visinile de samburi in cazul in care le folositi in sezon. Altfel, puteti cumpara visine inghetate.
6. Asezati visinile deasupra in mod uniform, apoi dati prin razatoarea cu gaurile mari aluatul din congelator si rasfirati-l pe toata suprafata.
7. Preincalziti cuptorul la 190 de grade Celsius si coaceti prajitura 40-45 minute pana devine rumena deasupra.
8. Lasati-o la racit, apoi taiati-o bucati si pastrati-o la frigider.
Pacat ca abia spre final, ne-am dat seama ca se poate combina cu o cupa de inghetata de vanilie. Neaparat s-o pastrati la frigider !
Sursa, aici.
Ingrediente aluat:
- 520 gr faina
- 200 gr unt 82% grasime
- 2 oua
- un praf de sare
- 100 gr smantana fermentata 35% grasime
- 100 gr zahar pudra
- 1 lingurita coaja de lamaie bio, rasa
- 900 gr iaurt grecesc
- 5 oua
- 60 gr amidon
- 200 gr zahar
- 2 linguri coaja de portocala confiata (optional)
- 2 plicuri zahar vanilinat
- 4 linguri gris
- un praf de sare
- 800 gr visine fara samburi
1. Intr-un bol, amestecati faina cu untul rece taiat cubulete pana obtineti un aluat nisipos. Adaugati ouale batute cu un praf de sare, apoi smantana, zaharul pudra si coaja de lamaie.
2. Framantati aluatul pana obtineti o coca omogena, apoi impartiti-o, o parte pentru baza, cam 75%, iar 25% lasati separat pentru desupra.
3. Tapetati cu hartie de copt o tava cu dimensiunea 23x50 ( eu am facut-o intr-o tava mai mica si a iesit mai inalta ) si intindeti aluatul, cantitatea mai mare, la baza acesteia. Dati la frigider pana preparati umplutura. Aluatul ramas, il puteti pune in congelator, astfel incat, cand asamblati prajitura sa poata fi usor dat pe razatoare.
Mod de preprare crema :
1. Mixati albusurile cu un praf de sare. Adaugati zaharul in ploaie pana obtineti o spuma densa.
2. Adaugati galbenusurile si mixati pana la omogenizare.
3. Urmeaza pe rand amidonul, zaharul vanilinat, iaurtul, grisul si coaja de portocala confiata. Dupa fiecare amestecati usor cu ajutorul unui tel pana la inglobare.
4. Scoateti din frigider tava cu aluatul si turnati peste ea crema, niveland-o cu ajutorul unei spatule.
5. Curatati visinile de samburi in cazul in care le folositi in sezon. Altfel, puteti cumpara visine inghetate.
6. Asezati visinile deasupra in mod uniform, apoi dati prin razatoarea cu gaurile mari aluatul din congelator si rasfirati-l pe toata suprafata.
7. Preincalziti cuptorul la 190 de grade Celsius si coaceti prajitura 40-45 minute pana devine rumena deasupra.
8. Lasati-o la racit, apoi taiati-o bucati si pastrati-o la frigider.
Adăugați o legendă |
Pofta buna !
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu