Bune, bune de tot, daca nu le-as fi facut eu, nu mi-as fi dat seama ca nu sunt cu carne ! Cine este adeptul unui regim vegetarian, poate incerca aceasta reteta.Gustul poate diferi in functie de mirodeniile folosite. Eu am preferat amestecul de pui tandori, gasiti pliculetul la Mega Image.
Ingrediente :
- 500 gr fulgi de ovaz fini bio
- 100 gr seminte de dovleac
- 100 gr seminte de susan
- 2-3 linguri ulei de masline
- 4 buc morcov
- 2 buc pastarnac
- 4 cepe medii
- 1 buc vanata
- 4 legaturi de patrunjel verde
- 4-5 catei de usturoi
- 100 gr chia
- 500 gr apa
- 5 oua medii
- sare
- 1 lingurita piper verde macinat
- 1-2 lingurite pudra de coriandru
- 1 plic mirodenii pui Tandori
1. Tocati ceapa marunt si caliti-o in ulei de masline cu putina sare, adaugati apoi morcovul si pastarnacul maruntite si lasati pana se inmoaie.
2. Curatati o vanata de coaja, taiati-o cubulete si caliti-o in putin ulei de masline la care ati adaugat usturoiul maruntit.
3. Amestecati 500 gr de apa cu 100 gr chia si ouale batute si lasati jumatate de ora pana ce semintele de chia absorb lichidul.
4. Intr-un castron mare se omogenizeaza toata compozitia la care se adauga mirodeniile, patrunjelul tocat si se potriveste de sare.
5. Formati chiftelele in marimea dorita si coaceti-le in cuptorul preincalzit la 190 grade, 30 de minute pe-o parte si 20 de minute pe cealalata parte. Tava tapetata cu hartie de copt. Nu le lasati sa se rumeneasca foarte tare, caci vor deveni uscate.
Tips and tricks :
- puteti face chiftelele si fara ou.
- din cantitatea de mai sus ies foarte multe, cam doua castroane mari, pline.
S-aveti pofta !
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu