11 decembrie 2014

Zacusca de ciuperci



zacusca
De ceva timp, a devenit un obicei sa pregatesc zacusca atunci cand am pofta, nu toamna , in sezonul conservelor, fiindca nu-mi place s-o mananc dupa doua, trei luni de la preparare. Mi se pare ca in timp, isi pierde din gust, de aceea, prefer s-o servesc proaspata.. Asadar, a venit momentul pentru o zacusca de ciuperci. In locul ciupercilor, puteti folosi vinete, reteta o gasiti aici.



Ingrediente :

  • 1.5 kg ciuperci
  • 800 gr ceapa
  • 3-4 morcovi medii
  • 150 ml ulei
  • 3 kg adei kapia
  • 700 gr suc de rosii
  • 2-3 frunze de dafin
  • 1 lingurita piper
  • 1 ardei iute (optional)
  • 2-3 linguri zahar
  • sare, dupa gust
Mod de preparare :
1. Se coc ardeii kapia si se pun intr-un vas cu capac si se lasa cateva minute, astfel incat coaja sa poata fi usor desprinsa. Se curata de cotor si se taie fasii subtiri.
2. Spalam, curatam ciupercile si le taiem cubulete mici. Le punem la calit la foc iute cu putin ulei , sare si un praf de piper. In momentul in care incep sa-si lase zeama, scoatem cu o lingura surplusul de lichid, astfel incat sa nu fiarba in apa pe care o lasa si sa se inmoaie prea tare. Mai lasam 3-4 minute si dam la o parte de pe foc.
3. Curatam ceapa, o taiem solzisori si o punem la calit in tot uleiul impreuna cu sarea, pana ce aceasta devine sticloasa. Adaugam apoi morcovul curatat si dat prin razatoarea mare. Se lasa la foc mediu inca 10 minute.
4. Adaugam ardeiul kapia cu tot cu zeama pe care si-o lasa dupa curatare, foile de dafin, piperul si zaharul si lasam la foc mic aproximativ o ora sa scada, amestecand din cand in cand sa nu se prinda. Gustam din cand in cand si potrivim de sare si piper.Tot la final putem adauga ardeiul iute taiat in bucati mari.
5. Cand este gata, zacusca se toarna fierbinte in borcane sterilizate. Au iesit 6 borcane de 400 grame.

Pofta buna !

2 comentarii:

Pages

Vizitatori

Totalul afișărilor de pagină

Followers

.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...