10 martie 2014

Prajitura cu vanilie si ciocolata


prajitura kinder bueno

Daca va doriti un dulce super cremos, ati nimerit bine. Am dorit initial sa fac o prajitura cu mai multe straturi si am gasit la Mirela pe blog multe variante, insa Prajitura Kinder Bueno mi-a atras atentia in mod deosebit. Pe parcurs insa, realizand crema de vanilie, mi s-a parut ca a iesit putina cantitate vis-a-vis de tava pe care am folosit-o la realizarea blatului si m-am hotarat sa schimb putin reteta. Am adaugat frisca in crema de vanilie si ciocolata in crema de cacao. Rezultatul a fost spectaculos, mouth-watering cum spun americanii !

Ingrediente blat de nuci :
  • 8 albusuri
  • 10 linguri de zahar
  • 2 linguri ulei
  • 3 1/2 linguri faina
  • 3 1/2 linguri pesmet
  • 1/2 plic praf de copt
  • 150 gr nuci prajite
Crema de vanilie :
  • 8 galbenusuri
  • 300 gr zahar
  • 500 ml lapte
  • 3 linguri faina
  • 1 plic budinca de vanilie
  • 250 gr unt
  • 200 gr frisca din smantana
  • 1 lingurita gelatina
Crema de cacao si ciocolata - la jumatate din crema de vanilie de mai sus, se va adauga :
  • 60 gr ciocolata amaruie topita 
  • 2 linguri de cacao
Alte doua straturi + decor :
  • 400 gr Nutella ( 1 borcan )
  • 250 gr biscuiti
  • 1/2 ciocolata alba
Dimensiunea tavii : 23x40 cm


Mod de preparare :

1. Pentru blat, se vor bate albusurile spuma cu un praf de sare, adaugand treptat zaharul pana se dizolva. Se adauga faina amestecata cu praful de copt, pesmetul si nucile macinate si se amesteca usor cu ajutorul unui tel pana la inglobarea totala a ingredientelor. Se toarna compozitia in tava tapetata cu hartie de copt si unsa cu unta si se coace in cuptorul preincalzit aproximativ 20 de minute. Se scoate hartia de copt si cat este inca fierbinte se toarna Nutella deasupra. Se lasa la racit, apoi se pune la frigider pentru a se intari.
2. Pentru crema de vanilie, mixam galbenusurile cu zaharul adaugand apoi faina si praful de budinca alternand cu laptele sa nu se formeze cocoloase. Punem la foc mic amestecand continuu cu telul pana ce crema s-a ingrosat. Adaugam untul taiat bucatele amestecand pana la topirea acestuia. Lasam sa se raceasca complet si adaugam frisca batuta. Nu stiu daca era nevoie, insa eu am pus o lingurita de gelatina, preparata conform instructiunilor de pe pachet, ca sa fiu sigura ca obtin o crema destul de tare. Se imparte in doua.
3. Crema de ciocolata se obtine amestecand jumatate din crema de vanilie obtinuta mai sus cu doua linguri de cacao si cele 60 gr ciocolata topita.
4 Asamblare. Peste Nutella se niveleaza crema de vanilie, se aranjeaza apoi un strat de biscuiti si deasupra crema de ciocolata. Puteam orna cum ne place, eu am facut niste spirale din ciocolata alba. Obligatoriu se lasa la frigider cel putin 3-4 ore. Mie mi s-a parut mult mai buna a doua zi. Se portioneaza la marimea dorita.





Pofta buna !

Prajitura Kinder Bueno


2 comentarii:

  1. chiar ca imi ploua in gura. arata demential. o inovatie excelenta. bravo!!!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Trebuie s-o faci Didi, e atat de cremoasa......., iar daca este foarte rece, e si mai si :)

      Ștergere

Pages

Vizitatori

Totalul afișărilor de pagină

Followers

.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...