Ingrediente:
- 2 cani de dovleac deja calit ( dulce, cu scortisoara )
- 1 aluat de patiserie ( 275 gr )
- 1 galbenus+1 lingura de lapte pentru uns
- 1 lingura zahar tos
Mod de preparare :
Se desface aluatul si se imparte imaginar in trei pe latura lunga. Se aseaza dovleacul pe centru, iar partile laterale se cresteaza oblic, la 2 cm. Se aseaza alternativ peste umplutura cate o fasie din aluat si se unge deasupra cu galbenusul amestecat cu lapte. Presaram deasupra zaharul si dam la cuptorul preincalzit, la foc mai iute la inceput, pana se desface foaia de aluat, apoi mai incet pana devine aurie. Totul dureaza aproximativ 30 minute.Se taie rece.
Putem inlocui dovleacul cu orice alte fructe sau gem. Cu ciocolata n-am incercat inca.
Pofta buna !
Un deliciu!! Eu iubesc dovleacul.
RăspundețiȘtergereSi noua ne place mult, Paula !
Ștergere