9 iulie 2013

Prajitura cu ciocolata si lichior de cafea


Miha a fost sursa de inspiratie pentru aceasta prajitura. Am schimbat cate ceva pe ici pe colo si iata rezultatul.

prajitura cafea
Ingrediente :

Blat :

  • 5 oua
  • 5 linguri de zahar
  • 5 linguri faina
  • 2,5 linguri unt topit
  • 3 linguri cacao
  • 8 gr praf de copt
Crema ganache: 
  • 200 gr ciocolata neagra
  • 250 ml frisca lichida Meggle
Crema de frisca cu lichior de cafea si snickers : 
  • 200 ml frisca
  • 5 gr gelatina
  • 2 batoane Snickers (reteta era cu Mars, insa n-am fost atenta si am cumparat S.)
  • 2 linguri zahar pudra
  • 2 pliculete ness dizolvate intr-o lingura de apa
Sirop :
  • 100 gr zahar
  • 100 gr apa
  • 3 linguri lichior de cafea
Glazura:
  • 100 gr ciocolata 
  • 1 lingura unt
  • 2 linguri lapte
Mai intai preparam siropul : punem pe foc apa si zaharul si lasam la fiert pana ce acesta se topeste.Cand s-a racit adaugam lichiorul de cafea.


Pentru blat, se mixeaza ouale cu zaharul si un praf de sare pana isi dubleaza volumul. Se adauga untul topit , faina amestecata cu praful de copt si cacaoa si amestecam bine pana se omogenizaeaza.
Dimensiunea tavii : 17x27 cm.
Se imparte aluatul in trei si se coc foile in tava tapetata cu hartie de copt. 

Pentru obtinerea cremei ganache punem pe foc 200 gr ciocolata cu 200 ml frisca lichida si o lasam pana ce s-a topit ciocolata. Cand s-a racit si a stat 2-3 ore la frigider o batem cu mixerul pana obtinem o crema pufoasa. Adaugam apoi frisca batuta rezultata din cele 50 ml de frisca ramase.
Incepem asamblarea prajiturii. Asezam primafoaie in forma cu pereti detasabili, insiropam cu un sfert din cantitatea de sirop si turnam deasupra crema ganache. Nivelam si lasam la frigider 1-2 ore pana ce crema se intareste.
Pentru obtinerea cremei de frisca cu lichior de cafea procedam in felul urmator  : punem gelatina 10 minute la hidratat in doua linguri de apa. Peste frisca batuta spuma se toarna in fir subtire gelatina pusa cateva secunde la cuptorul cu microunde. Adaugam zaharul pudra si cele doua pliculete de ness dizolvate in apa. Urmeaza lichiorul de cafea.
Snickers-ul il tocam marunt
si-l amestecam cu frisca de mai sus.
Cand crema ganache s-a intarit, scoatem tava din frigider si asezam deasupra a doua foaie pe care o insiropam. Turnam peste ea crema de frisca si nivelam. Avand in vedere ca nu este foarte moale, lasam la frigider jumatate de ora, dupa care putem pune a treia foaie deasupra.
O insiropam si pe aceasta si pregatim glazura. Punem pe foc ciocolata, untul si laptele si lasam pana se omogenizeaza. Avem grija sa nu fiarba.O lasam la racorit si o turnam in strat uniform peste prajitura.
Se lasa peste noapte in frigider astfel incat cremele sa se intareasca .
Desfacem inelul si portionam dupa preferinta.Am ornat cu felii subtiri de Snickers.

Pofta buna !


4 comentarii:

  1. Ce frumos a iesit, o sectiune perfecta si o combinatie de zile mari! Pupici

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Daca tu zici Paula ca a iesit bine, te cred pe cuvant, doar esti AS in materie. Multumesc. Pupici!

      Ștergere
  2. Trebuie sa recunosc, imi plac prajiturile usor alcoolizate, poate pentru ca nu beau, asa ca nu as refuza o portie. Arata foarte bine.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc Valentina. Nu se simte alcoolul, insa aroma este de milioane.

      Ștergere

Pages

Vizitatori

Totalul afișărilor de pagină

Followers

.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...