Ingrediente :
- 1 kg cartofi
- 100 gr unt
- 1 lingurita cimbru uscat
- 1-2 lingurite boia dulce
- 1/2 lingurita condiment 7 piperuri
- 3-4 linguri ulei de masline
- 3 catei usturoi
- 150 gr pesmet
- sare, dupa gust
Cartofii curatati si taiati felii se fierb 10-15 minute in apa cu sare. ( sa fie fierti cam pe jumate ). Se scot intr-o sita si se lasa la scurs.
Preparam intre timp sosul. Amestecam untul moale ( la temperatura camerei ) cu toate condimentele, uleiul de masline si cu usturoiul dat prin presa.
Adaugam cartofii peste sos si amestecam usor cu o paleta. Incepem sa turnam in ploaie pesmetul pana ce se incorporeaza tot.
Asezam cartofii intr-o tava tapetat cu hartie de copt si ii dam la cuptorul incins 30-40 minute pana capata o culoare aurie.
I-am servit cu pastrav la gratar.
Pofta buna !
Super buna idee, o sa aplic si eu pentru tura urmatoare de cartofi la cuptor ;)
RăspundețiȘtergereSa-mi spui daca ti-au placut !
RăspundețiȘtergere