Astazi le-am combinat cu ficat de vita prajit.
Ingrediente : 1 kg ciuperci champignon
2-3 fire ceapa verde ( iarna folosim ceapa uscata)
2-3 fire usturoi verde, sau 2-3 catei
piper negru, sare
1 legatura marar
1 legatura patrunjel
5-6 linguri ulei de masline sau 100 gr unt
100 ml vin alb
Spalam si curatam ciupercile si le taiem felii potrivite, nici prea subtiri, nici prea groase.
Punem uleiul ( sau untul ) la incins in tigaie si turnam ciupercile, lasandu-le la calit la foc iute. Cand incep sa-si lase zeama, scoatem cu o lingura surplsul de lichid, astfel incat sa nu asteptam sa se evapore singur, ciupercile devenind in felul acesta inchise la culoare .Adaugam apoi sarea, ceapa si usturoiul taiate felii subtiri si mai lasam 3-4 minute pana se calesc.
Adaugam vinul, tocam mararul si patrunjelul si le adaugam impreuna cu piperul.
Eventual mai potrivim de sare si lasam pana se evapora tot sucul.
Servim imediat !
Pofta buna !
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu