13 februarie 2012

Vanilla Cupcakes with Raspberry Frosting





Cu aceasta reteta particip la concursul organizat pe blogul Isabelei.

Am folosit  zmeura proaspata care da un gust racoritor si accentueaza in acelasi timp savoarea ciocolatei albe.
Pentru cine doreste, poate face aluatul brioselor avand ca baza ciocolata, astfel, gustul fructelor se va simti mult mai puternic.

Ingrediente aluat :  

  • 200 gr faina
  •  150 gr zahar
  •   1 lingurita praf de copt
  •  1 praf de sare
  •  1 praf de sare
  • 200 ml lapte
  •   110 gr unt moale
  •   1 lingurita zahar vanilat alb pudra
  • 50 gr ciocolata amaruie


Amestecam untul si zaharul.

 Adaugam oul si amestecam bine
 pana obtinem un aluat cremos.
 Adaugam zaharul vanilat.
 Apoi alternativ laptele si faina amestecata cu praful de copt.
 Adaugam carliontii de ciocolata si
umplem  3/4  formele de briose ( unse cu unt ) cu amestecul obtinut si se dau la cuptor la foc mediu
 pana cand scobitoarea iese curata.
 Pentru frosting :                

  •  100 gr ciocolata alba
  •  200 ml frisca lichida
  •  125 gr mascarpone
  •   300 gr zmeura
  •    200 gr zahar
  •   2 foi de gelatina

                               
Mai intai topim la baim-marie ciocolata cu 100 ml frisca lichida.Lasam la rece 2-3 ore, dupa care batem cu mixerul pana obtinem crema de ciocolata.
 Zmeura impreuna cu zahaul se pun pe foc si se lasa 15 minute sa fiarba . Se lasa sa se raceasca si se strecoara.
 Se bate cu mixerul crema de mascarpone impreuna cu siropul de zmeura, se adauga apoi crema de ciocolata, cele 100 ml de frisca ramasa-mixata si gelatina hidratata.
 Decoram cu zmeurici si inimioare de ciocolata .


           



9 comentarii:

  1. Mihaela cat de bine arata, la gust cred ca sunt suuuper! Mersi pentru participare si bafta multa!

    RăspundețiȘtergere
  2. Multumesc mult Isabela!
    N-am uitat niciodata faptul ca tu ai fost mentorul meu in ale "blogaritului" !

    RăspundețiȘtergere
  3. Zmeura, ciocolata alba, mascarpone...ce de bunatati! Arata si"suna" f. bine! Pacat ca nu le pot si gusta!

    RăspundețiȘtergere
  4. Da Gabriela, sunt foarte gustoase. Insa data viitoare voi face briosele din ciocolata si atunci gustul va fi desavarsit.
    Multumesc de vizita !
    Mihaela

    RăspundețiȘtergere
  5. Multumesc mult DiaMar, s-au terminat repede, n-am apucat sa ma satur !

    RăspundețiȘtergere
  6. Felicitari, Mihaela!!! Chiar ale tale au fost cele mai bune si cele mai frumoase!

    RăspundețiȘtergere
  7. Multumesc mult fetelor de aprecieri, acum simt ca am intrat si eu in lumea culinareselor, nu mai sunt asa "singura" ca pana acum!

    RăspundețiȘtergere

Pages

Vizitatori

Totalul afișărilor de pagină

Followers

.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...