Un tort racoritor care s-a terminat aproape instantaneu, asadar n-am apucat sa fac o poza in sectiune.
Ingrediente blat : 150 gr biscuiti cu crema de ciocolata ( merg si simplii sau cu cacao )
150 gr migdale si nuci prajite
100 gr unt
1 lingura dulceata de visine
Mod de preparare : Se prajesc nucile si migdalele intr-o tigaie sau farfurie de tabla,
apoi le punem in blender si le mixam impreuna cu celelalte ingrediente.
Aranjam pe un platou hartie de copt si reglam forma de tort cu pereti detasabili la 22 cm. Asezam compozitia in interior, niveland cat mai uniform dupa care o punem la rece.
Ingrediente si preparare mousse de ciocolata : 250 ml frisca lichida
250 gr ciocolata amaruie
Se pune ciocolata impreuna cu frisca intr-un vas, la foc mic, amestecandu-se continuu cu un tel pana se topeste ciocolata. Dupa racire, se pune la frigider pentru 2-3 ore, apoi batem compozitia cu mixerul 3-4 minute
si o turnam peste blatul de biscuiti. Dam la rece pana se intareste mousse-ul de ciocolata.
100 g de zahar
coaja si sucul de la o portocala
200 ml de frisca lichida
1 pliculet de gelatina ( 10 gr )
Amestecam mai intai iaurtul cu zaharul si coaja de portocala.
Adaugam apoi sucul de la portocala
si amestecam pana la omogenizare. Hidratam gelatina in 2 linguri de apa si o punem la foc mic pana se topeste ( fara a fierbe ), sau o punem la cuptorul cu microunde 20 secunde. Se amesteca foarte rapid cu iaurtul pentru a nu se forma cocoloase.
inglobam frisca batutasi turnam peste crema de ciocolata. Lasam la frigider 2-3 ore pana crema se intareste foarte bine.
Apoi scoatem inelul de tort si ornam cu ciocolata si portocala confiata.
Pofta buna !
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu