Ingredienta aluat : 250 gr faina, 100 gr unt, 1/2 lingurita sare, 1 ou, 2 linguri apa. Se framanta un aluat din faina, unt si sare. Se adauga oul si apa, pana aluatul devine elastic.
Se lasa aluatul invelit intr-o folie la frigider cca 30-40 minute. Apoi se intinde o foaie si se aseaza intr-o forma de 28 cm tapetata cu unt si faina. Ca sa-si pastreze forma, peste tarta se aseaza o hartie de copt peste care punem boabe de fasole, sau ce aveti prin casa disponibil.
Se lasa la copt pe jumatate.
Umplutura : 2 dovlecei potriviti, 2 rosii, 1 ceapa, piper, 1 aredi gras - eu nu l-am avut de data asta, condimente - eu folosesc "condiment pentru pizza" de la Fuchs, care contine maghiran, piper, busuioc, oregano, cimbrisor si anason, 300 gr smantana, 3 oua, patrunjel,5-6 felii de cascaval.
Se curata dovleceii si se feliaza. Se dau cu sare si se lasa la scurs. Se caleste ceapa, apoi se adauga dovleceii zvantati si rosiile taiate cubulete si condimentele. Se lasa la innabusit 10 minute, pana se evapora sucul de rosii. .
Se curata dovleceii si se feliaza. Se dau cu sare si se lasa la scurs. Se caleste ceapa, apoi se adauga dovleceii zvantati si rosiile taiate cubulete si condimentele. Se lasa la innabusit 10 minute, pana se evapora sucul de rosii. .