- 2,5 kg vinete
- 2,5 kg ardei capia
- 1/2 kg ceapa
- 2 morcovi
- 600 gr rosii
- 250 ml ulei
- foi de dafin, piper
- ardei iute-optional
- sare
- 2 linguri de zahar
Mod de preparare :
1. Se coc vinetele si ardeii si se lasa la scurs. Se rad morcovii pe razatoarea mare, apoi se taie ceapa si se pune la calit pana devine sticloasa.
2.Se adauga morcovii peste ceapa si se mai lasa la calit 5 minute. Apoi ardeii taiati si vinetele scurse si tocate.
3. Se amesteca si se adauga foile de dafin, ardeiul iute si piperul. ( eu pun piper macinat )
4. Rosiile se dau prin pasator si se adauga la amestecul de legume.
5. Ardeiul pe care l-am pus prima data nu mi s-a parut iute, asa ca am adaugat altii mai "focosi". Potrivim de sare si punem si zaharul. Daca este prea zemoasa, o mai punem la cuptor pana ce capata consistenta dorita.
6. In cazul in care dorim sa pregatim zacusca pentru iarna, folosim aceeasi reteta, inlocuind rosiile cu bulion.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu