Pages

Pages - Menu

3 decembrie 2012

Salata de iarna cu sos de mustar



Un aperitiv exceptional cu gust dulce-acrisor.

salata cu sos de mustar

Ingrediente :
  • 1 kg morcovi
  • 1 kg gogosari
  • 1 kg gogonele
  • 1 kg ardei gras
  • 4 buc teline medii
  • 1 kg ceapa
  • 1 conopida mare
Sosul de mustar : 
  • 400 gr mustar
  • 500 ml ulei
Solutia pentru oparit legumele : 
  • 750 ml apa
  • 300 ml otet
  • 250 gr zahar
  • 3 linguri sare
Mod de preparare : 

Punem la fiert intr-o cratita apa, otetul , zaharul si sarea pana clocoteste de cateva ori. 

Gogosarul, ardeiul gras si conopida se taie cubulete.

Gogonelele se taie felii.
Morcovul si telina se rad pe razatoarea cu gauri mari, iar ceapa se taie fideluta.
Se oparesc pe rand legumele, separat, cate 4-5 minute fiecare, atat cat sa se inmoaie si sa traga otet.
Le scoatem intr-o sita si le lasam la scurs.Cand le-am oparit pe toate, le amestecam si asteptam sa fie racite complet.

Pentru sosul de mustar, punem intr-un castron mustarul si incepem sa picuram cate putin ulei pana ce s-a incorporat tot.
Daca se intampla sa se taie, se poate repara cu zeama de lamaie.
Adaugam sosul peste legumele care s-au racit si amestecm usor. Cand compozitia s-a omogenizat, o punem in borcane, indesand-o putin, astfel incat sa nu ramana goluri de aer.
Deasupra punem o lingura de ulei si cateva feliute de usturoi, sau o lingura de mustar.
Eu le pastrez la o temperatura de maxim 15 grade. Nu garantez ca tin la mai mult.


Pofta buna !

                                 

         

Un comentariu: