Imi plac muraturile dulcegi, iar acestea sunt pur si simplu divine. Am reteta de la o colega de mai bine de doi ani si imi pare rau ca abia anul acesta am reusit sa le prepar pentru prima data. Se potrivesc bine la manacaruri cu sos, mancaruri picante, la fripturi si la feluri principale sarate.
Incercati-le mai intai in cantitate mica, gustul dulce poate sa nu fie pe placul tuturor !
Ingrediente - se aleg 5 kg de legume in combinatia de mai jos :
- gogonele
- 2 conopide medii
- gogosar
- castraveti
- varza rosie
- telina
- morcovi
- cativa catei de usturoi
- boabe de piper
- bete si floare de marar uscat
- ardei iute
- frunze de dafin
- boabe de mustar
pentru solutie :
- 1 kg otet Mizil
- 800 gr zahar ( reteta originala era cu 1 kg )
- 5 linguri sare grunjoasa
Se pune deasupra mararul , piperul, boabele de mustar, frunzele de dafin si usuroiul.
Amestecam intr-o cratita zaharul, otetul si sarea si lasam sa fiarba 2-3 minute ( zaharul sa fie topit )
Turnam solutia fierbinte peste legume adaugand si ardeiul iute taiat felii.
Uitasem de varza rosie, am adaugat-o la final.
Lasam pana a doua zi in cratita acoperita cu capac, apoi le asezam in borcan impreuna cu zeama.
Pofta buna !
Cate arome si culori,tare mult imi plac!Te pup!
RăspundețiȘtergereSunt gustoase, intr-adevar ! Multumesc Dia !
RăspundețiȘtergere