Pages

Pages - Menu

17 octombrie 2011

Savarine

Rezervat amatorilor de placeri !





 Am tot cautat o reteta de savarine ce se apropie cat mai mult de retea originala, cea avand compozitia apropiata de cozonac. Mi-am adus aminte ca am o carte, "Cofetaria franceza" unde musai ar trebui sa o gasesc, data fiind originea franceza a acestei prajituri.

Ingrediente aluat :                 350 gr faina
                                                        un praf sare
                                                       30 gr zahar
                                                       1 plic zahar vanilat
                                                       1 plic drojdie uscata
                                                       1 ou
                                                       2 galbenusuri
                                                       30 gr unt
                                                       250 ml lapte
 Mod de preparare :     Se pun intr-un vas faina, sarea, zaharul, zaharul vanilat si se toarna drojdia dizolvata in mijloc. Se amesteca totul cu mixerul 1 minut.Se adauga oul, galbenusurile, untul inmuiat si laptele cald. Se continua sa se bata pana aluatul de desprinde de poretii vasului. ( circa 5-6 minute ).Se acopera cu o panza si se lasa la crescut 30 minute intr-un loc caldut.
 Se tapeteaza formele cu unt si faina, apoi se toarna aluatul in ele. Mie mi s-a parut aluatul cam moale cand l-am amestecat cu mixerul si am mai adaugat 50 gr faina, insa nu e necesar. Se mai lasa 20 minute la crescut si se pun la cuptor.
 Cam asa arata dupa 10 minute. Se coace la foc moderat in jur de 50 minute, facand apoi proba cu scobitoarea.
 Siropul :            
                                                         250 ml apa
                                                         100 gr zahar,
                                                         1 plic zahar vanilat
                                                        150 ml rom

Se fierbe apa cu zaharul si zaharul vanilat, se retrage de pe foc si se adauga romul.Lasam la racit.
Taiem savarinele pe jumatate si le insiropam.


Umplutura si topping :               
                                                              250 ml frisca indulcita ( preferabil cea naturala )
                                                              jeleu de capsuni

Se aseaza jumatatile cu partea bombata pe farfurie si garnisim cu frisca si jeleul de capsuni.

 Plus un mot de frisca, sa fie frumusele ! Pofta buna !




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu