Pages

Pages - Menu

28 octombrie 2011

Fusilli cu ciuperci si sos de rosii


Viva Italia !


 Imi plac pastele foarte mult, gatite in orice combinatie. Se fac foarte repede, insa trebuie avut grija la acel "ceva" care da gustul. Pentru ca nu ma pricep asa de bine la improvizat ( chiar tot timpul ), ma folosesc de diverse surse de inspiratie. La paste, sursa mea de inspiratie este o carte scrisa chiar de un italian, deci n-ar trebui sa dau gres.
Astazi am pregatit fusilli cu ciuperci si sos de rosii.

Ingrediente :             fusilli, 500 gr
                                       1/2 kg ciuperci
                                       1 ceapa
                                       3 catei usturoi
                                       3-4 linguri ulei de masline
                                       500 ml suc de rosii mai gros sau ketchup facut in casa
                                       verdeturi a la provence
                                       piper

Mod de prparare :     Punem usturoiul presat cu cutitul intr-o tigaie in uleiul de masline incins si lasam putin sa se rumeneasca, dupa care il scoatem. Punem ceapa la calit si adaugam ciupercile taiate mai mare si le lasam pana se evapora apa. Adaugam sarea si piperul.

Apoi sucul de rosii si verdeturile provence.
Acestea sunt verdeturile pe care le folosesc foarte des.
Fierbem pastele "al dente", conform instrructiunilor de pe pachet, le lasam la scurs si le amestecam cu sosul.
Asezonam cu 2-3 frunzute de busuioc.
 Pofta buna !




Un comentariu:

  1. imi place foarte mult reteta , ierburile provence trebuie sa i dea un gust deosebit!Mari

    RăspundețiȘtergere