Pages

Pages - Menu

26 octombrie 2011

Musaca de vinete si cartofi



Chiar daca realizarea acestui preparat este destul de laborioasa, merita pe deplin efortul. Nu sunt multe de spus, deci sa purcedem la prepararea ei.

Ingrediente :                

  • 800 gr carne de vita tocata
  • 100 gr ulei pentru prajit vinetele si cartofii
  • 2 vinete medii
  • 5-6 cartofi medii
  • 2 cepe
  • 3 oua
  • 1 legatura marar
  • 1 legaturapatrunjel
  • 1 cutie rosii decojite si tocate
  • sare, piper
  • 1 buc rosie pentru ornat

Mod de preparare :      

Se spala vinetele si se taie pe grosime in felii de 1 cm. Se pun intr-un castron si se presara 1 lingurita de sare si se lasa 30 minute sa-si lase zeama. Se sterg cu un servet si se prajesc in ulei pe ambele parti.  Cartofii se spala, se curata de coaja si se taie felii groase de 1 cm, apoi se prajesc pe ambele fete.     

Intre timp , pregatim carnea. Ceapa se taie foarte mic si se amesteca intr-o cratita cu carnea. Se pun 2 linguri de ulei si se lasa sa fiarba in zeama pe care o lasa carnea, amestecand din cand in cand pana incepe a se rumeni.Se lasa sa se raceasca si se amesteca cu ouale, patrunjelul, mararul, sarea ( dupa gust ) si piperul,

Pentru cantitatile de mai sus, am folosit o oala cu diametrul de 30 cm. Asezam primul strat de cartofi  si presaram sare.
Aranjam apoi stratul de carne.
Si desupra. vinetele pe care le dam cu sare.
Turnam rosiile cubulete amestecate cu un pahar cu apa , rosia pentru decor taiata felii, apoi putin marar si patrunjel pentru decor.Dam la cuptor pentru aproximativ o ora, pana obtinem o crusta rumena.

Pofta buna !

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu