Specialitatea casei !
Va prezint cea mai apreciata prajitura in cercul nostru de prieteni. Am facut-o de nenumarate ori, in majoritatea cazurilor, sub forma de tort. Merita s-o incercati, e divina ! Datorita ei, am deschis acest blog. Totodata, va impartasesc cu drag din experienta mea in bucatarie !
1. Se bat albusurile cu un praf de sare, adaugandu-se treptat zaharul pudra si zeama de lamaie.
1. Galbenusurile se amesteca cu zaharul tos si cele 6 lingurite de ness dizolvate intr-o lingura de apa.
Va prezint cea mai apreciata prajitura in cercul nostru de prieteni. Am facut-o de nenumarate ori, in majoritatea cazurilor, sub forma de tort. Merita s-o incercati, e divina ! Datorita ei, am deschis acest blog. Totodata, va impartasesc cu drag din experienta mea in bucatarie !
Ingrediente :
- 500 gr nuci - 350 gr macinate si 150 gr pentru ornat
- 500 gr zahar pudra - cumparat, nu facut in casa.
- 3 linguri zeama de lamaie
- 9 oua ( de stat, deoarece au albusul mare , marimea XL)
- 6 lingurite de ness ( sau cicoare pudra )
- 300 gr unt+30 gr pentru tapetat tava
- 200 gr zahar tos
TIPS&TRICKS:
Tava de copt are dimensiunea 25*35
Recomand sa faceti compozitia fiecarei foi in parte, deoarece, fiind albus, pana se coace prima, compozitia la celelalte doua foi se poate lasa.
Il puteti face si sub forma de tort, calculand ingredientele pentru diametrul formei pe care ati ales-o.
Foile :
1. Se bat albusurile cu un praf de sare, adaugandu-se treptat zaharul pudra si zeama de lamaie.
2. Se adauga cele 350 gr de nuci macinate, amestecand usor cu telul pana la incorporare.
3. Impartim compozitia in trei.
4. Coacem foile la 150-160 grade Celsius in tava tapetata cu foaie pergament si unsa cu unt.
5. Este coapta cand marginile incep sa se rumeneasca si deasupra se formeaza o crusta tare.
1. Galbenusurile se amesteca cu zaharul tos si cele 6 lingurite de ness dizolvate intr-o lingura de apa.
2. Se pune vasul pe foc amestecand continuu pana devine ca o budinca. Aveti grija, are tendinta sa se lipeasca, asadar, insistati si amestecati continuu. Trebuie sa va opriti cand are consistenta unei smantani care curge, nu mai tare.
3. Se ia de pe foc si imediat se adauga untul. Se amesteca cu telul pana acesta se topeste.
ce bine arata!!!
RăspundețiȘtergeresi gustul e deosebit !!!!
RăspundețiȘtergerede 2 ani vreau sa fac prajitura asta si nu reusesc,mi se parea ffff complicata, am reusit astazi si este ceva exceptional!!!
RăspundețiȘtergereAlexa
Ce ma bucur ! Mai ales ca e prajitura mea de suflet !
Ștergere