Pages

Pages - Menu

23 iunie 2014

Pleurotus pane


ciuperci pane

Pentru ca am renuntat definitiv la carne, am grija sa introduc in alimentatie proteina. Din punctul meu de vedere, cel mai bun inlocuitor al carnii este  ciuperca. Este bine de stiut ca aceasta ciuperca, prin substantele active pe care le contine are un efect terapeutic benefic asupra organismului. N-am sa dezvolt, doar va invit sa va documentati !

Ingrediente :

  • 500 gr Pleurotus
  • 3 oua mici ( sau 2 mari )
  • cca. 3-4 linguri faina
  • sare, piper
  • ulei pentru prajit
Mod de preparare :

1. Ciupercile se spala si se pun la fiert in apa cu sare 5 minute. Se lasa la racit si la scurs intr-o sita, apoi se mai storc cu mana astfel incat continutul de apa sa fie cat mai mic. In cazul in care coditele sunt lungi, se vor taia deoarece sunt destul de tari si nu se pot manca. 
2. Se bat ouale, se adauga sarea si piperul, apoi faina pana se formeaza un aluat ca pentru clatite. 
3. Dam ciupercile prin acest amestec si le punem la prajit in uleiul incins. Se prajesc pe ambele parti si se scot pe un servet pentru ca uleiul sa poata fi absorbit. 

4. Se pot servi ca atare sau cu sos de iaurt.







Pofta buna !






Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu