Pages

Pages - Menu

15 iunie 2014

Cannelloni cu carne de curcan




Lasagna este un preparat foarte gustos pe care nu l-am incercat pana acum. Fata de reteta originala eu am folosit tuburi in locul foilor, mi se pare mult mai simplu si mai comod, Nu am vazut diferente prea mari intre variantele intalnite in blogosfera, in consecinta nici eu nu m-am abatut prea mult.

Am folosit 16 tuburi cannelloni Panzani.

Ingrediente sos ragu :
  • 600 gr carne de curcan tocata
  • 1 morcov
  • 1 ceapa
  • 2, 3 catei de usturoi
  • 1 cutie rosii in bulion ( 400 gr )
  • oregano
  • busuioc ( se poate pune rozmarin, eu n-am avut )
  • sare, piper
Sos Bechamel :
  • 600 gr lapte
  • 50 gr unt
  • 3 linguri faina
  • nucsoara
  • un varf de sare
Pentru topping :
  • 100 gr parmezan ras
Mod de preparare :

1. Ceapa tocata marunt, usturoiul taiat si morcovul ras se calesc in putin  ulei, dupa care se adauga carnea si se lasa pana se evapora complet apa rezultata. Punem apoi rosiile, sarea, piperul si oregano ( uscat ) si lasam pana ce carnea este bine facuta si devine frageda. Adaugam si busuiocul tocat ( eu am avut proaspat si l-am pus la final, sa se simta aroma bine ) si dam de-o parte pana pregatim sosul .
2. Pentru sosul Bechamel, se lasa untul la topit la foc mic. Adaugam faina dintr-o data si amestecam energic sa nu se formeze cocoloase. Eu folosesc de obicei telul , ma descurc mai bine decat cu lingura.Adaugam treptat laptele fierbinte pana la inglobarea totala a acestuia. Lasam doua, trei munute pana ce se omogenizeaza iar faina este bine fiarta. Adaugam nucsoara, sarea si piperul.
3. Tuburile se umplu cu anestecul de carne.
4. Se ia un vas pe fundul caruia se toarna un strat subtire de sos Bechamel. Se aranjeaza tuburile peste care se toarna restul de sos. Deasupra se presara parmezanul.
5. Acoperim vasul cu folie de aluminiu si dam la cuptorul preincalzit 30-40 minute, la 180 grade,  dupa care se scoate folia si se mai lasa 10 minute pana se formeaza o crusta aurie.
6. Se serveste fierbinte .







Pofta buna !




4 comentarii:

  1. Wow, Miha! Arata ca din revistele cu pretentii pozele tale. ...Si preparat cu bechamel ...nebunie...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc Didi, mai am pana la poze "ca din reviste", dar pana la un DSLR mai e cale lunga :))

      Ștergere