- 700-800 cartofi noi
- 1 crenguta rozmarin
- piper, sare
- 1 lingurita cimbru uscat
- 1/2 lingurita boia dulce
- 3-4 catei de usturoi sau 2 fire usturoi verde
- 3-4 linguri ulei de masline
- 2-3 frunze busuioc
Mod de preparare :
1. Cartofii se spala bine, se taie in doua sau trei daca sunt mari si se pun la fiert, la abur pentru 15-20 minute. Daca sunt mici , ii putem tine mai putin.Nu trebuie sa se fiarba complet.
2. Separat, amestecam cimbrul, boiaua, sarea si piperul.
3. Asezam cartofii intr-o tava tapetata cu hartie de copt si ii stropim cu uleiul de masline. Turnam condimentele si amestecam putin pentru omogenizare, apoi adaugam cateii de usturoi ( sau firele de usturoi verde tocate ), rozmarinul si busuiocul si dam la cuptorul preincalzit pana ce cartofii sunt bine rumeniti.
Pofta buna !
Chiar aromat si o poza atat de frumoasaaaaaa .... Mor de dragul servetului de sub vas :x
RăspundețiȘtergereStii ca ne plac amandurora lucrurile vintage :)
Ștergere