Pages

Pages - Menu

7 iunie 2013

Tort raw cu fructe de padure



tort raw

In sfarsit am realizat primul meu tort raw. N-am crezut ca voi avea succes cu el, insa invitatii au fost placut surprinsi de gustul si aroma deosebita. A fost ceva diferit fata de dulciurile pe care le faceam de obicei, cremele cu mascarpone, frisca sau unt. Scopul in sine (pe care l-am atins, sper )  a fost transmiterea  mesajului  ca acest tip de desert nu produce efecte negative asupra sanatatii.

Pentru ca nu am un robot performant, m-am cam chinuit la obtinerea cremelor care trebuie sa iasa fine. Asadar, nici sa nu va ganditi la prepararea tortului daca nu detineti ustensile corespunzatoare.

Sursa de inspiratie, cu modificari  : rawveganjoy

Ingrediente blat :
  • 200 gr migdale decojite
  • 100 gr curmale taiate marunt
  • 80 gr smochine taiate marunt
  • 2 linguri sirop de agave
  • 2 linguri unt de cocos
  • 2 linguri unt de cacao
Crema I :
  • 200 gr fructe de padure congelate
  • caju crud 200 gr
  • 6 linguri sirop de agave
  • 2 linguri unt de cacao
  • 4 linguri unt de cocos
Crema II:
  • 1 banana
  • 4 linguri unt de cacao
  • 3 linguri sirop de agave
Blatul : Punem in robot migdalele pana se macina bine. Untul de cacao si untul de cocos le incalzim la Bain-Marie. Amestecam apoi intr-un castron migdalele, smochinele, curmelele si siropul de agave. In cazul in care compozitia este prea tare, putem adauga 2- 3 linguri de apa astfel incat sa putem modela compozitia in forma. Tapetam forma ( dimensiunea de 18 cm ) cu hartie de copt , turnam compozitia si o nivelam cu ajutorul unui pahar. O dam la rece si realizam prima crema.


Crema I : Nucile de caju le lasam la hidratat 3 ore. Zdrobim fructele in blender, apoi amestecam in robotul cu lama in forma de S, fructele, siropul de agave si nuca de caju pana obtinem  o crema fina. Se adauga apoi untul de cocos si cel de cacao incalzite in prealabil la Bain-Marie si lasam pana ce se omogenizeaza. Turnam compozitia peste blat si dam la rece pana se intareste.

Crema II: 
Amestecam in robotul cu lama in S untul de cacao, banana si siropul de agave pana ce obtinem o crema omogena. O turnam deasupra cremei cu fructe de padure ( care este deja intarita ) si lasam la rece cateva ore. Ornam cu fructe si o frunzuta de menta.

Merita incercat !
Sper sa va placa !

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu