Ingrediente :
- 1 kg carne de miel (coaste si cotlet )
- 6 legaturi ceapa verde
- 6 legaturi usturoi
- 100 ml ulei
- 2 linguri pasta de tomate
- sare, piper
- 1 legatura patrunjel
Mod de preparare :
1. Carnea se spala si se pune la calit in uleiul incins. Se lasa sa se rumeneasca pe ambele fete.
1. Carnea se spala si se pune la calit in uleiul incins. Se lasa sa se rumeneasca pe ambele fete.
2. Se adauga o cana de apa si sare si se lasa sa fiarba cu capacul pus, cam jumatate de ora. Carnea trebuie sa fie fiarta, intrucat, impreuna cu ceapa nu va mai sta mult pe foc sau la cuptor.
3. Ceapa si usturoiul se spala, se curata si se taie bucati mai mari. Se pun la calit cu 2-3 linguri de ulei si putina sare, amestecand usor astfel incat acestea sa ramana cat de cat intregi.
5. Turnam ceapa si usturoiul peste carnea fiarta si lasam 10 minute la foc mediu.
6. Tocam patrunjelul si-l presaram deasupra, punem piperul apoi transferam in cuptorul incins pana scade.
Se serveste cu piure sau catorfi natur.
Pofta buna !
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu