Ingrediente :
- 4 morcovi noi
- 2 radacini de patrunjel
- 2 buc pastarnac
- 1 ceapa uscata
- 2 cepe verzi
- 2 buc ardei gras
- 150 gr fasole galbena
- 1 dovlecel
- 1 mana mazare noua
- 5-6 cartofi noi mici
- sare, dupa gust
- 50 ml ulei pentru calit
- 2-3 flori marar verde
- 2 legaturi leustean
- 1 litru bors
- 2 galbenusuri
- smantana pentru servit
Am folosit o oala de 5 kg.
Legumele se spala, se curata si se taie cubulete, mai putin fasolea galbena pe care o taiem in trei si floarea de marar si telina verde pe care le punem intregi. La aceasta ciorba, mie imi plac legumele taiate mai mare.
Adaugam sarea si apa, in jur de 3 litri si lasam la fiert 20 minute. Ca sa mearga mai repede, eu fierb apa separat si o adaug peste legumele calite.
Borsul il incalzim separat si il turnam peste zarzavatul fiert. Mai lasam cateva minute sa se intrepatrunda aromele , oprim focul si adaugam leusteanul tocat.
Cam la doua ore, batem doua galbenusuri si le turnam in ciorba.
Pofta buna !
Buna ciorbita asta, vreau si eu o portie maaare!
RăspundețiȘtergereCu drag !
Ștergere