N-am facut niciodata piftie de porc si nici n-am sa fac vreodata. Cea de curcan este perfecta din punctul meu de vedere. Din pacate, n-o fac atat de des pe cat mi-as dori din cauza timpului de preparare destul de indelungat. Oricum ar fi, merita incercata !
- 2 aripi curcan
- 1 pulpa inferioara ( ciocanel )
- 2 morcovi
- 1 pastarnac
- 1 telina mica
- 1 patrunjel
- 1 ceapa
- 3-4 foi de dafin
- boabe de piper
- boabe de mazare fiarta si 1 ou fiert pentru decor
- 2 capatani de usturoi
- 2 plicuri gelatina
- sare
Mod de preparare :
Se spala bine carnea si se pune la fiert in 5-6 litri de apa. La inceput, se va da focul iute si se va lua spuma formata. Apoi, reducem focul, adaugam sarea si lasam sa fiarba 3-4 ore. Atentie, toata apa se adauga de la inceput, nu se mai completeaza pe parcurs !
Se spala bine carnea si se pune la fiert in 5-6 litri de apa. La inceput, se va da focul iute si se va lua spuma formata. Apoi, reducem focul, adaugam sarea si lasam sa fiarba 3-4 ore. Atentie, toata apa se adauga de la inceput, nu se mai completeaza pe parcurs !
Cam la jumatatea perioadei , adaugam atat piperul boabe, foile de dafin cat si legumele curatate si le lasam si pe ele sa fiarba impreuna cu carnea.
Cand a inceput sa se desprinda de pe os, se scoate carnea si se lasa la racit.
Morcovul se taie rondele si eventual se decupeaza pentru un design atragator :).
Se aseaza in boluri bucatelele de carne , morcovul, feliile de ou si boabele de mazare, apoi carnea.
Cand zeama este calduta, adaugam usturoiul pisat si gelatina preparata conform instructiunilor.
Eu am facut proba, sa vad daca e nevoie de gelatina. Am pus cateva linguri de zeama intr-un castronel, am dat la rece si am asteptat sa vad daca se incheaga bine. Totul a fost perfect, insa, ca de fiecare data nu vreau sa risc si adaug totusi gelatina.
Se toarna usor zeama in boluri peste carne si legume trecandu-se prin strecuratoare.
Se lasa la racit cateva ore. Se poate servi cu mustar sau cu hrean ras.
Pofta buna !
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu