Ingrediente:
- 600 gr biscuiti populari
- 350 gr lapte
- 250 gr unt
- 200 gr nuci tocate grosier
- 250 gr zahar pudra
- 50 gr cacao
- 100 gr stafide
- 2-3 bucati rahat
- esenta de rom
- 1 pliculet zahar vanilat
- 100 gr ciocolata cu lapte + 4 linguri smantana pentru frisca pentru glazura
Biscuitii se rup in bucatele nu foarte mici si se amesteca cu nucile zdrobite cu piua. ( se pot macina la blender, dar noua ne plac mai mari )
si laptele cate putin, amestecand pana la inglobarea totala. In cazul folosirii biscuitilor populari e nevoie de mai mult lapte pentru ca acestia sa fie bine imbibati. Daca se aleg Pettit beurre, se foloseste mai putin lapte pentru obtinerea unei compozitii umede.(absorb mult mai repede laptele si nu trebuie sa se inmoaie prea tare)
Untul tinut la temperatura camerei se amesteca cu zaharul pudra.
Se toarna peste amestecul de biscuiti, adaugand si rahatul taiat bucatele, stafidele, zaharul vanilat si esenta de rom.
La sfarsit, piesa de rezistenta : gemul de visine. Omogenizam si turnam totul intr-o forma cu inel detasabil cu diametrul de 26 cm.
Pregatim glazura : punem pe foc mic ciocolata impreuna cu smantana amestecandu-se cu un tel pana ce se topeste ciocolata.O lasam putin la racit.
Dupa ce nivelam bine biscuitii, turnam ciocolata deasupra si dam la frigider 2-3 ore.
Ornam cu nuci .
Pofta buna !
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu