Pages

Pages - Menu

10 noiembrie 2012

Tort cu mere si crema de vanilie




Initial, am cautat o reteta cu mere caramelizate si pandispan, insa, tot navigand , am vazut diverse combinatii de blat pufos, mere si crema de vanilie. Iata ce-a iesit :
pandispamn cu mere

Pentru blat :
  •  4 oua
  •  4 linguri de ulei
  •  4 linguri de ulei
  •  175 gr zahar
  •  150 gr faina
  •  1 praf de sare
Umplutura :       
  • 1 kg mere curatate si date prin razatoare
  • 10 gr gelatina     
  • 150 gr zahar 
  • 2 plicuri de zahar vanilat           
Crema de vanilie :
  •  3 galbenusuri
  •  75 gr zahar
  •  375 gr lapte
  •  30 gr amidon
  •   esenta de vanlie (sau semintele de la 1/2 pastaie )
Topping:
  • 3 mere, decojite si taiate felii
  •  2-3 linguri zema de lamaie
  •  1/4 lingurita scortisoara
  • 75 gr zahar
  • 200 gr suc de mere sau zeama de compot (de mere)
  • 1 plic gelatina Tort Gelee cu inchegare rapida
Mod de prepare :
1. Pregatim mai intai umplutura: calim putin merele impreuna cu zaharul, zeama de lamaie si zaharul vanilat. Stingem focul, lasam la racit si adaugam gelatina dizolvata in 3-4 linguri de apa. Urmam procedura conform instructiunilor de pe pachet.                    
                                                          

2. Pentru pandispan, batem albusurile cu putina sare si turnam zaharul in ploaie. Cand amestecul e ca pentru bezea, adaugam galbenusurile, unul cate unul si uleiul.Cernem faina adaugand-o treptat, amestecand cu un tel de sus in jos.
Tapetam o forma cu unt si foaie de copt ( eu am avut o forma cu diametrul de 24 cm ) si lasam blatul la foc mic, in jur de 40 minute.
 3. Il taiem in doua cu ajutorul unu cutit cu lama fierastrau. ( eu folosesc cutit de paine ).

4. La crema de vanilie n-am mai facut poze, insa e foarte simplu de preparat : se amesteca toate ingredientele si se pun pe foc, intr-o cratita cu fund dublu. Se amesteca continuu cu un tel pana ajunge la consistenta unei budinci.
5. Pentru topping, curatam cele trei mere si le taiem feli, apoi le punem la fiert 3-4 minute in sucul de mere sau zeama de compot, impreuna cu lamaia, zaharul si scortisoara.


Asamblare : Se aseaza o foaie de pandispan si se regleaza inelul. Turnam deasupra umplutura de mere, a doua foaie de pandispan si deasupra ei crema de vanilie.Peste crema, aranjam feliile de mar.



Zeama in care au fiert  feliile de mere se prepara cu un pachet de gelatina Tort Gelee, conform instructiunilor. Se toarna fierbinte deasupra merelor.
Dam la frigider pentru cateva ore.

 Scoatem inelul.

O feliuta pentru voi !
Pofta buna !



2 comentarii:

  1. E grozav tortul asta!! Minunat!! Imi place enorm...musai vreau si eu o felie! Pup

    RăspundețiȘtergere
  2. Este intr-adevar grozav si racoritor ! Cu placere iti ofer o feliuta ! Pup si eu !

    RăspundețiȘtergere