O garnitura usoara, ce poate fi servita cu pui la gratar, sau snitele sau peste la gratar. Principalul este sa aveti instrumentul cu ajutorul caruia sa puteti realiza spaghetele, ori un cutit special, ori razatoare Vorner, sau Borner.
Ingrediente :
2 buc zucchini
3 catei usturoi
3-4 linguri ulei de masline
Sos pesto :
1 legatura busuioc
1 legatura patrunjel
4-5 catei usturoi
4-5 linguri ulei de masline
150 gr parmezan
Sosul pe care l-am pregatit, nu este cel original, am preparat un sos cu ce-am avut la-ndemana, la baza avand busuioc si patrunjel, la care am adaugat si restul de ingrediente si le-am maruntit cu ajutorul robotului de bucatarie. Daca e prea uscat amestecul, mai adaugam una, doua linguri de ulei.
Se spala zucchini si se dau pe razatoare, mai putin miezul cu seminte, obtinandu-se astfel spaghete subtiri si lungi. Incingem uleiul de masline si adaugam usturoiul maruntit cu ajutorul insrtumentului special.
In acest moment turnam sosul pesto, pregatit dinainte.
Lasam 1-2 minute pana incepe sa devina auriu ( nu sa se prajeasca ) si turnam spaghetele de zucchini. Presaram sare si amestecam continuu pana cand acestea se inmoaie. Avem grija sa ramana "al dente".
In acest moment turnam sosul pesto, pregatit dinainte.
Pentru un plus de gust, presaram parmezan cat de mult...eu n-am mai avut pe cat as fi dorit.
M-am inspirat de aici.
Pofta buna !
Tare bine arata!
RăspundețiȘtergereCe mancare grozava!! Trebuie sa incerc si eu niste spaghete de asta.
RăspundețiȘtergereAstept cu nerabdare impresii !
RăspundețiȘtergere