Aceasta prajitura este exceptionala. Chiar si cei care nu sunt amatori de dulcegarii au descris-o ca fiind regina verii. Este foarte racoroasa, cremoasa , aromata si extrem de usor de facut. Cu toate ingredientele pregatite, realizarea ei nu dureaza mai mult de 30 minute.
Am doua variante pentru crema, una avand la baza crema de branza si smantana pentru frisca ( cea prezentata acum ), iar ce-a de-a doua este din lapte condensat si smantana lichida, reteta aici.
Pentru blat :
- 200 gr biscuiti Maria integral
- 200 gr unt
- coaja de lamaie rasa
- 1 ou
- 1 albus
- 1 praf de sare
- 75 gr zahar tos
- 2 linguri suc de lamaie
- 1 lingura unt
- 1 lingura smanatana grasa
- 1 cutie crema de branza Philadelphia ( 125 g )
- 250 ml smantana pentru frisca
- 100 ml zeama de lamaie
- 200 gr zahar
- coaja rasa de la doua lamai
Mod de preparare :
1.Mai intai de toate, va recomand folosirea acestui tip de biscuiti integrali, pentru ca nu au in compozitie bicarbonat si sunt foarte gustosi. Asadar, se macina biscuitii foarte fin.
2.Topim untul si-l turnam peste biscuiti impreuna cu zeama de lamaie si coaja de lamaie rasa si amestecam pana se omogenizeaza. Turnam amestecul intr-o forma rotunda cu diametrul de 22 cm ( se poate si mai mica, iar prajitura va iesi mai inalta ) , tapetata cu hartie de copt si presam biscuitii cu fundul unui pahar pana la uniformizare.
3. Pentru lemon curd, se pun la Bain-Marie oul, albusul, sarea, zaharul si zeama de lamaie si se amesteca continuu pana ce devine ca o budinca. Se da la o parte si se adauga lingura de unt si smantana.
4. Se amesteca, rezultand o crema fina. Oprim un sfert din crema pentru ornat si o pastram la frigider.
5. Intr-un bol inalt se bate cu mixerul crema de branza ( care se va tine la temperatura camerei inainte de folosire ), frisca lichida , zaharul si zeama de lamaie pana consistenta este asemanatoare cu cea de frisca batuta.
Adaugam la sfarsit coaja de lamaie rasa.Peste amestecul de frisca si crema de branza se toarna crema de lemon curd.
6. Apoi, crema obtinuta o turnam peste blatul de biscuiti, niveland-o.
7. Se orneaza dupa placul inimii cu crema oprita la frigider si se tine la rece 3-4 ore pana ce se intareste si se poate taia felii.
Un desert perfect pentru o vara calduroasa. Iar daca punem si doua cupe de inghetata alaturi, pot spune ca e divina.
Mi-ar placea sa-mi spuneti ca am dreptate. Nu refuz o feliuta, oricat de mica !
Pofta buna !
Arata foarte bine, iar gustul sigur e divin, pentru ca branzica merge de minune cu lamaia ;)
RăspundețiȘtergereEu nu ma satur niciodata de aceasta prajiturica. Sotul mi-a sugerat sa pun in crema bucatele de fructe. Acum sa vad cu ce se potriveste cel mai bine. Daca nu, ramane varianta originala.
RăspundețiȘtergere