Aceasta reteta participa la "Dulce Romanie" Provocarea lunii Martie 2012, adica aici.
Ingrediente : 500 gr paste, eu am folosit gnocchi , no 85
200 gr emmentaler
200 gr mozarella
200 gr gorgonzola
150 gr brie - un soi de branza cu mucegai alb
200 ml smantana pentru gatit
2 linguri ulei masline
Se pune apa pe foc impreuna cu o lingurita de sare. Cand clocoteste, se adauga pastele si se lasa la fiert conform instructiunilor de pe pachet, astfel incat sa ramana al dente.
Intre timp, preparam sosul la bain-marie. Taiem branzeturile felii sau cubulete si le punem impreuna cu uleiul si smantana la fiert pana ce acestea se topesc. Cand s-au omogenizat, se toarna peste pastele scurse bine de apa. Eu nu pun pastele sub jet de apa rece, mi se pare ca orice sos se "lipeste" mai bine de acestea daca sunt fierbinti.
Se servesc fierbinti, cu putin piper deasupra.
Este prima data cand le fac, au iesit exeptionale, insa data viitoare voi folosi mai multa branza gorgonzola,si mai putina brie. Eventual si doua trei frunze de salvie proaspata.
Pofta buna !
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu