Pages

Pages - Menu

25 ianuarie 2012

Tort Suprem


Un tort suprem pentru cel mai iubit dintre pamanteni!

La Multi Ani, Tati !


tort cu doua creme ness si ciocolata alba





                 Ingrediente blat :

7 galbenusuri
4 albusuri
7 linguri zahar pudra
8 linguri nuca macinata
2 linguri pesmet
1 lingura faina
1 vf de sare
forma cu diametrul de 24 cm

Galbenusurile se freaca cu zaharul pudra pana devin o crema spumoasa.
Se adaga nuca macinata, pesmetul si faina.
Batem albusurile cu un praf de sare si le incorporam  cu miscari usoare in compozitia de mai sus.
Se toarna compozitita intr-o forma tapetata cu hartie de copt si se coace la foc mediu  30-40 min in cuptorul preincalzit.



 Crema de ciocolata alba si alune :

- 200 g de ciocolata alba
- 300 ml de frisca lichida
- 100 g de alune de padure macinate
- 1 foaie de gelatina

 Cum se prepara :

 Se pun pe foc, la Bain-Marie ciocolata si 100 ml frisca lichida pana ciocolata se topeste.

  Dam la o parte de pe foc si adaugam foaia de gelatina pe care am hidratat-o10 minute in apa rece.
 Restul de frisca lichida ramasa, se bate si se amesteca cu crema de ciocolata
 si cu alunele macinate.

 Sirop de zahar ars :

150 gr zahar tos
200 ml  apa
100 ml  expresso

Se pune zaharul intr-un vas metalic la foc mic amestecand continuu pana acesta se topeste. Adaugam  apa si lasam sa fiarba pana la dizolvarea caramelului.
Trebuie avut grija ca zaharul sa nu se arda, altfel, siropul devine amarui.
Cand s-a racit, se adauga cele 4 linguri de expresso.

Se taie blatul in doua si se insiropeaza prima foaie cu jumatate din cantitatea de sirop.


 Montam un inel de tort , turnam si nivelam crema de alune lasand-o 2-3 ore la rece sa se intareasca.


Crema Cappuccino

- 3 galbenusuri
- 5 linguri de zahar pudra
- 100 g de ciocolata alba
- 3 foi de gelatina
- 100 g  frisca lichida
- 250 g de branza mascarpone
- 4 pliculete CAPPUCCINO dizolvate in 100 ml apa

Preprare :
  
 Se pun galbenusurile impreuna cu zaharul pudra la Bain Marie si se amesteca pana devine o crema omogena. . 
 Se adauga ciocolata alba amestecand continuu pana ce se incorporeaza in crema de ou.
 Dam la o parte de pe foc, lasam putin la racit si adaugam gelatina hidratata si cele 4 pliculete de cappuccino dizolvate in 100 ml apa.

 Se bate branza mascarpone si se adauga cremei de oua racita, apoi
 frisca batuta.
 Peste crema de alune se aseaza ce-a de-a doua foaie de tort pe care o insiropam si turnam peste ea  crema de cappuccino.
Se lasa la racit cateva ore, pana cremele s-au intarit si scoatem inelul de tort.
                                         

Se orneaza cu triunghiuri de ciocolata sau , dupa gustul fiecaruia.


                                  
                                         Pofta buna !
          


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu