Un tort suprem pentru cel mai iubit dintre pamanteni!
La Multi Ani, Tati !
Ingrediente blat :
7 galbenusuri
4 albusuri
7 linguri zahar pudra
8 linguri nuca macinata
2 linguri pesmet
1 lingura faina
1 vf de sare
forma cu diametrul de 24 cm
forma cu diametrul de 24 cm
Galbenusurile se freaca cu zaharul pudra pana
devin o crema spumoasa.
Se adaga nuca macinata, pesmetul si faina.
Batem albusurile cu un praf de sare si le
incorporam cu miscari usoare in
compozitia de mai sus.
Se toarna compozitita intr-o forma tapetata cu
hartie de copt si se coace la foc mediu 30-40
min in cuptorul preincalzit.
- 200 g de ciocolata alba
- 300 ml de frisca lichida
- 100 g de alune de padure macinate
- 1 foaie de gelatina
Restul de frisca lichida ramasa, se bate si se amesteca cu crema de ciocolata
si cu alunele macinate.
Sirop de zahar ars :
150 gr zahar tos
200 ml
apa
100 ml expresso
Se pune zaharul intr-un vas metalic la foc mic
amestecand continuu pana acesta se topeste. Adaugam apa si lasam sa fiarba pana la dizolvarea caramelului.
Trebuie avut grija ca zaharul sa nu se arda,
altfel, siropul devine amarui.
Cand s-a racit, se adauga cele 4 linguri de
expresso.
Se taie blatul in doua si se insiropeaza prima foaie cu jumatate din cantitatea de sirop.
Montam un inel de tort , turnam si nivelam crema de alune lasand-o 2-3 ore la rece sa se intareasca.
Crema Cappuccino
- 3 galbenusuri
- 5 linguri de zahar pudra
- 100 g de ciocolata alba
- 3 foi de gelatina
- 100 g
frisca lichida
- 250 g de branza mascarpone
- 4 pliculete CAPPUCCINO dizolvate in 100 ml
apa
Preprare :
Dam la o parte de pe foc, lasam putin la racit si adaugam gelatina hidratata si cele 4 pliculete de cappuccino dizolvate in 100 ml apa.
frisca batuta.
Peste crema de alune se aseaza ce-a de-a doua foaie de tort pe care o insiropam si turnam peste ea crema de cappuccino.
Se lasa la racit cateva ore, pana cremele s-au intarit si scoatem inelul de tort.
Se orneaza cu triunghiuri de ciocolata sau ,
dupa gustul fiecaruia.
Pofta buna !
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu