Pages

Pages - Menu

15 ianuarie 2012

Ciorba de sfecla rosie

 Pe langa faptul ca sfecla rosie are multe proprietati terapeutice, este un delciu. Indiferent daca se consuma fiarta, coapta sau murata, ea isi pastreaza vitaminele de baza A si C.
Ciorba de sfecla rosie este usoara, foarte gustoasa si se prepara foarte repede. O recomand !

Pentru o oala de 4 kg am folsit :

Ingrediente :                              

  • 700-800 gr sfecla ( e buna cea mica, inchisa la culoare )
  • 2 morcovi
  • 2 cepe medii
  • 1 pastarnac
  • 1 ardei gras
  • 2 cartofi medii
  • 2 legaturi patrunjel
  • 1 legatura leustean
  • 1 litru bors
  • 3 linguri ulei pentru calit
  • iaurt sau smantana ( optional )

                                                                                                             

Se curata ceapa, se taie marunt si se caleste 2 minute in ulei. Se spala si se curata de coaja sfecla, morcovii si pastarnacul, se rad pe razatoarea cu gauri mari, adaugandu-le peste ceapa.
 
Lasam putin la calit, adaugam 2 litri de apa si cartofii taiati cubulete si potrivim de sare. Din acest moment nu vom lasa ca ciorba sa fiarba mai mult de 15 minute. Se va fierbe la foc mic si cu capac.

 Adaugam borsul fierbinte si ardeiul gras ( fiind iarna, am folosit ardei gras de la congelator ). Mai lasam 5 minute pe foc, apoi adaugam verdeata, eventual mai potrivim de sare.
 Se poate servi calda sau rece, dreasa cu iaurt sau smantana.
Pofta buna !

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu