si o portie pentru Ada, comanda speciala !
O mancarica foarte gustoasa pe care o recomand sa fie servita pe loc, imediat ce-a fost scoasa din cuptor.
Ingrediente : 2 vinete
1 ceapa
2 morcovi
broccoli, cateva buchetele
3 ciupercute champion
1 ardei gras rosu sau kapia
2 -3 linguri suc de rosii sau 1 rosie data prin razatoare
1 legatura patrunjel
sare, piper, ulei de masline
verdeturi a la Provence
250 gr cascaval
Mod de preparare : Se spala vinetele, se taie pe lung si se scobesc de miez, lasand o margine de aproximativ 1 cm. Se dau cu sare si se lasa la scurs. Se pot curata si de coaja, dar sunt bune si asa.
Pentru obtinerea umpluturii, am calit o ceapa in 50 ml ulei adaugand apoi morcovii dati prin razatoare, ardeiul gras taiat fasii,buchetelele de broccoli , miezul de la vinete si ciupercile taiate marunt. Adaugam sare, piper si verdeturile Provence si le lasam in jur de 15 minute la foc mediu pana sunt bine patrunse. Punem si sucul de rosii si patrunjelul si mai lasam amestecul pe foc 2 minute.
Asezam vinetele in tava in care am pus hartie de copt, le stropim cu ulei de masline si le umplem cu legumele pregatite anterior. Dam la cuptor la foc mediu si probam cu o furculita daca vanata s-a copt.
Cu 5 minute inainte sa stingem focul presaram cascavalul ras si le mai lasam in cuptor pana cand cascavalul formeaza o crusta aurie.
Pofta buna !
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu