Iubesc ciocolata, iar de cea de la Nestle m-am indragostit de cand am descoperit-o. Este atat de fina incat deserturile realizate au acel ceva special, decadent si plin de savoare. Asadar, n-aveam cum sa ratez o asa frumoasa provocare lansata de Nestle Dessert Romania,de a crea un desert minunat. Combiatia pe care am ales-o este preferata mea, alune pralinate, ciocolata si putin rom. Va invit sa degustati virtual o feliuta ciocolatoasa !
Am folosit o forma cu diametrul de 22 cm.
Ingrediente blat :
· 100 gr ciocolata Nestle Noir
· 100 gr ciocolata Nestle Noir
·
90 gr unt
·
80 gr zahar tos
·
1 lingurita extract
de vanilie
·
2 oua
·
1 varf de sare
·
1 lingura cacao
cernuta ( am folosit cacao Olandeza )
·
60 gr alune de padure
maruntite
·
pentru insiropat : 50
ml rom Negrita
Ingrediente crema de cafea si alune :
·
70 ml lapte
·
2 galbenusuri
·
6 grame cafea
solubila (ness)
·
50 gr zahar brun
·
3 foi gelatina
·
150 ml smantana
pentru frisca
·
pentru alune caramelizate
: 100 gr alune de padure+80 gr zahar tos brun
Ingrediente
cheescake cu ciocolata :
·
300 gr crema de
branza ( am folosit Exquisa )
·
80 gr Nutella
·
50 gr zahar tos brun
·
50 gr smantana pentru
frisca ( Dorna )
·
100 ciocolata Nestle
Noir
·
1 ou mic
· 1 galbenus
Trufe de ciocolata cu rom :
- 100 gr ciocolata Nestle Noir
- 60
gr smantana pentru frisca ( Dorna )
- 20
gr unt
- 2-3 linguri rom ( Negrita )
- Cacao
pentru décor
Décor :
- Cateva
alune de padure caramelizate
- Zahar
caramelizat
- Alune de padure coapte
- Trufe
Mod
de preparare blat ciocolata :
1. Topim ciocolata la Bain-Marie, adaugam untul,
zaharul si omogenizam.
2. Adaugam ouale pe rand, amestecand cu grija dupa
fiecare , apoi sarea, vanilia si alunele.
3. Tapetam forma cu hartie de copt si unt si turnam
compozitia. Coacem in cuptorul preincalzit la 180 grade timp de 25-30 minute
pana ce marginile incep sa se desprinda de forma.
Mod
de preparare crema de cafea si alune :
1. Pregatim krantz-ul de alune: Punem zaharul la topit
intr-o cratita, amestecand pana se topeste. Avem grija sa nu se inchida la
culoare, altfel, va deveni amar. Adaugam alunele si amestecam, apoi turnam totul
pe o foaie de copt si lasam sa se raceasca. Le macinam la robot si lasam deoparte.
2. Amestecam laptele, cafeaua si jumatatea din
cantitatea de zahar si le punem intr-o craticioara la foc mic. Cand zaharul s-a
topit, oprim focul si lasam la racit.
3. Mixam galbenusurile cu zaharul ramas si turnam
compozitia de cafea peste ele. Punem amestecul intr-o cratiocioara cu fund
dublu si lasam la foc mic pana ce incepe sa firba. Lasam doar cateva clocote,
amestecand continuu, altfel se va taia.
4. Punem gelatina la inmuiat in apa rece cateva
minute, apoi o stoarcem bine si o adaugam peste crema, omogenizand bine.
4. Mixam smantana pentru frisca si incepem s-o
combinam usor cu crema de cafea. La final adaugam alunele macinate.
Mod
de preparare cheescake cu ciocolata :
1. Mixam crema de branza cu Nutella, adaugam zaharul, smantana pentru frisca si ciocolata topita. Omogenizam si adaugam pe rand oul si galbenusul.
2. Tapetam forma cu hartie de copt si unt si turnam compozitia. Vom coace la foc minim, cel putin o ora. Faceti testul cu scobitoarea si eventual mai lasati daca nu este copt. Se lasa la racit in forma, este foarte fragil.
Mod de preparare trufe de ciocolata cu rom :
1. Punem la foc mic
smantana si untul pana ce acesta s-a topit. Turnam amestecul peste ciocolata
taiata bucatele mici si amestecam pana la omogenizare. Adaugam romul, lasam sa
se raceasca complet si acoperim bolul cu folie alimentara. Se pune in frigider
pana ce amestecul s-a intarit, apoi, portionati cu ajutorul unei lingurite si
tavaliti trufele prin cacao.
Decor :
1. Topim zaharul si-l lasam la racit pana incepe sa se intareasca.
2. Intepam alunele cu ajutorul unor scobitori si trecem pe rand fiecare aluna prin zaharul ars. Se pun la scurs si cand s-a intarit zaharul se pot folosi la ornat.
2. Intepam alunele cu ajutorul unor scobitori si trecem pe rand fiecare aluna prin zaharul ars. Se pun la scurs si cand s-a intarit zaharul se pot folosi la ornat.
Asamblare :
1. Se aseaza blatul pe un platou si se monteaza in jurul lui un inel reglabil.
2. Se toarna crema de cafea si se niveleaza. Lasam la congelator 30 minute pana se intareste.
3. Se aseaza cheescake-ul de ciocolata ( cu grija, este destul de fragil )
4. Decoram cu trufe de ciocolata si alune caramelizate, eventual ne jucam cu zaharul ars, ce-a mai ramas de la topit.
Sa ne bucuram de ciocolata Nestle Noir !
Mai jos, foto cu etapele prepararii :
Blat ciocolata :
Cheescake de ciocolata :
Crema de cafea si alune :
Trufe cu rom:
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu