Pages

Pages - Menu

12 august 2020

Tarta cu visine si crema de iaurt

Aceasta prajitura este mai mult o combinatie intre tarta si cheesecake, cu iaurt si multe visine. Foarte racoritoare si nu atat de dulce.
Pacat ca abia spre final, ne-am dat seama ca se poate combina cu o cupa de inghetata de vanilie. Neaparat s-o pastrati la frigider !

Sursa, aici.




Ingrediente aluat:
  • 520 gr faina
  • 200 gr unt 82% grasime
  • 2 oua
  • un praf de sare
  • 100 gr smantana fermentata  35% grasime
  • 100 gr zahar pudra
  • 1 lingurita coaja de lamaie bio, rasa
Ingediente crema :
  • 900 gr iaurt grecesc
  •  5 oua
  • 60 gr amidon
  • 200 gr zahar
  • 2 linguri coaja de portocala confiata (optional)
  • 2 plicuri zahar vanilinat
  • 4 linguri gris
  • un praf de sare
  • 800 gr visine fara samburi
Mod de preprare aluat :
1.  Intr-un bol, amestecati faina cu untul rece taiat cubulete pana obtineti un aluat nisipos. Adaugati ouale batute cu un praf de sare, apoi smantana, zaharul pudra si coaja de lamaie.
2. Framantati aluatul pana obtineti o coca omogena, apoi impartiti-o, o parte pentru baza, cam 75%, iar 25% lasati separat pentru desupra.
3. Tapetati cu hartie de copt o tava cu dimensiunea 23x50 ( eu am facut-o intr-o tava mai mica si a iesit mai inalta ) si intindeti aluatul, cantitatea mai mare, la baza acesteia. Dati la frigider pana preparati umplutura. Aluatul ramas, il puteti pune in congelator, astfel incat, cand asamblati prajitura sa poata fi usor dat pe razatoare.



Mod de preprare crema :
1. Mixati albusurile cu un praf de sare. Adaugati zaharul in ploaie pana obtineti o spuma densa.
2. Adaugati galbenusurile si mixati pana la omogenizare.
3. Urmeaza pe rand amidonul, zaharul vanilinat, iaurtul, grisul si coaja de portocala confiata. Dupa fiecare amestecati usor cu ajutorul unui tel pana la inglobare.
4. Scoateti din frigider  tava cu aluatul si turnati peste ea crema, niveland-o cu ajutorul unei spatule.
5.  Curatati visinile de samburi in cazul in care le folositi in sezon. Altfel, puteti cumpara visine inghetate.
6. Asezati visinile deasupra in mod uniform, apoi dati prin razatoarea cu gaurile mari aluatul din congelator si rasfirati-l pe toata suprafata.
7. Preincalziti cuptorul la 190 de grade Celsius si coaceti prajitura 40-45 minute pana devine rumena deasupra.
8. Lasati-o la racit, apoi taiati-o bucati si pastrati-o la frigider.




Adăugați o legendă






Pofta buna !

30 iulie 2020

Rosii, ardei si dovlecei umpluti








Chiar daca timpul de preparare mi se pare destul de lung, merita efortul pentru pregatirea acestei retete. De obicei folosesc carne de vita, dar la fel de bun iese si cu carne de curcan. Eu nu gatessc cu carne de porc, pentru versiunea aceasta nu pot sa-mi dau cu parerea.

Ingrediente :
  • 500 gr carne de vita tocata
  • 1 buc ceapa galbena
  • 100 ml ulei floarea soarelui
  • 150 gr orez bob rotund
  • 100 gr apa
  • 2 buc dovlecei
  • 4 buc ardei gras
  • 3 rosii
  • 1 legatura marar
  • 1 legatura patrunjel
  • 1 lingurita rasa de sare
  • 1 lingurita piper negru macinat
  • 500 gr rosii pentru sos
Mod de preparare:

1. Tocati ceapa marunt si amestecati-o cu mararul tocat, patrunjelul tocat si carnea tocata.
2 Adaugati orezul, apa si uleiul si omogenizati. Condimentati cu sare si piper dupa gust.
3.Spalati ardeii, dovleceii si cele 3 rosii. Indepartati cotoarele si semintele, curatand legumele bine la interior. Umpleti ardeii, rosiile si dovleceii cu amestecul de carne, fara a indesa carnea prea mult. 4.Asezati-i intr-o cratita si turnati apa astfel incat totul sa fie acoperit. Lasati la fiert circa 30 minute. 5. Cand coaja incepe sa se inmoaie, iar carnea este aproape fiarta, adaugati rosiile ramase, decojite si taiate cubulete. Lasati inca 10 minute pe foc pana cand se formeaza sosul de rosii si potriviti de sare.
6. Puneti cratita in cuptorul preincalzit in jur de 30/40 de minute, pana cand sosul mai scade si se formeaza o crusta rumenie. Ii puteti servi cu iaurt, cu smantana sau simpli.




Pofta buna !

 

Rosii, ardei si dovlecei umpluti










Chiar daca timpul de preparare mi se pare destul de lung, merita efortul pentru pregatirea acestei retete. De obicei folosesc carne de vita, dar la fel de bun iese si cu carne de curcan. Eu nu gatessc cu carne de porc, pentru versiunea aceasta nu pot sa-mi dau cu parerea.

Ingrediente :
  • 500 gr carne de vita tocata
  • 1 buc ceapa galbena
  • 100 ml ulei floarea soarelui
  • 150 gr orez bob rotund
  • 100 gr apa
  • 2 buc dovlecei
  • 4 buc ardei gras
  • 3 rosii
  • 1 legatura marar
  • 1 legatura patrunjel
  • 1 lingurita rasa de sare
  • 1 lingurita piper negru macinat
  • 500 gr rosii pentru sos
Mod de preparare:

1. Tocati ceapa marunt si amestecati-o cu mararul tocat, patrunjelul tocat si carnea tocata.
2 Adaugati orezul, apa si uleiul si omogenizati. Condimentati cu sare si piper dupa gust.
3.Spalati ardeii, dovleceii si cele 3 rosii. Indepartati cotoarele si semintele, curatand legumele bine la interior. Umpleti ardeii, rosiile si dovleceii cu amestecul de carne, fara a indesa carnea prea mult. 4.Asezati-i intr-o cratita si turnati apa astfel incat totul sa fie acoperit. Lasati la fiert circa 30 minute. 5. Cand coaja incepe sa se inmoaie, iar carnea este aproape fiarta, adaugati rosiile ramase, decojite si taiate cubulete. Lasati inca 10 minute pe foc pana cand se formeaza sosul de rosii si potriviti de sare.
6. Puneti cratita in cuptorul preincalzit in jur de 30/40 de minute, pana cand sosul mai scade si se formeaza o crusta rumenie. Ii puteti servi cu iaurt, cu smantana sau simpli.




Pofta buna !

 

15 mai 2020

Pasca fara aluat




O reteta foarte simpla care n-are nevoie de multa descriere. Va prezint varianta mea de Pasca, super cremoasa, pe care va invit s-o incercati ! Voi puteti sa puneti mai putine stafide, noua ne plac mult.... si Jumbo sa fie :). Spor !







 


Ingrediente :
  • 6 oua
  • 200 gr zahar
  • 750 gr branza de vaci Lacteea
  • 60 gr faina alba
  • 50 gris
  • zahar vanilat 3 pliculete
  • 100 gr unt la temperatura camerei
  • 250 gr stafide ( eu am folosit Jumbo )
  • 350 gr smantana grasa
  • 2 linguri de portocala confiata
  • 1 lingurita coaja rasa de lamaie si portocala
  • un praf de sare 
Mod de preparare :
1. Intr-un castron incapator bateti cu un tel galbenusurile cu zaharul, zaharul vanilat si praful de sare.
2. Adaugati apoi faina, grisul si untul taiat bucatele la temperatura camerei. Omogenizati bine.
3. Puneti in continuare smantana, portocala confiata, coaja de potocala si lamaie, branza de vaci si stafidele Jumbo.
4. Bateti albusurile si amestecati-le usor in compozitia de mai sus.
5. Turnati intr-o forma tapetata cu unt si hartie de copt cu diametru de 24 cm si coaceti la 170 grade.






Pofta Buna !





22 aprilie 2020

Ciocanele crispy




Ne plac mult aripioarele sau ciocanelele de pui crispy, picante sau mai putin picante. Le-as prepara mai des, dar timpul de pregatire, cel putin mie, mi se pare cam lung.
Ca garnitura am avut cartofi cu ceapa si salata verde cu lamaie. Voi le puteti servi cu sos Tzatziki sau Ketchup, sau cum va place.

Ingrediente :
  • 8 buc ciocanele de pui
  • 3 linguri cu fulgi de porumb zdrobiti
  • 2 linguri de faina
  • 1 lingura paprika dulce
  • 1 lingurita ceapa granulata
  • 1 lingurita usturoi granulat
  • 1 lingurita cu verdeturi de Provance ( optional ) 
  • 1/2 lingurita fulgi de chilli ( optional, pentru cine doreste picant  )
  • 2 linguri cu mustar
  • 50 ml ulei de masline
  • sare, piper
Mod de preparare :
1. Spalati bucatile de pui si puneti-le la fiert intr-o oala cu apa si sare timp de 10-15 minute ( eu le prefer aproape fierte ), apoi le scoateti si le asezati intr-un vas la racit pana pregatiti crusta.
2.  Puneti intr-un castron mustarul si adaugati uleiul cate putin, ca la maioneza, apoi praful de ceapa si de usturoi.  In alt castron amestecati restul ingredientelor.
3. Bucatile de pui se dau cu sare si piper, se trec prin sosul de mustar, apoi se tavalesc prin amestecul uscat si se aseaza intr-o tava in care am pus o foaie de copt.
4. Introduceti tava in cuptorul preincalzit la 200 grade, aproximativ 30 minute.Puiul este gata cand crusta este rumenita frumos.






 Pofta buna !