Ingrediente pentru 5 blaturi de bezea:
- 8 albusuri mari (320 g)
- un vârf de sare
- 350 g de zahăr pudra
- 250 g migdale măcinate
- 2 linguri de amidon
- 1,5 linguri de cacao
- 1 linguriță scorțișoară
- 5-6 fursecuri amaretti – pentru presarat pe fiecare blat
- 600 ml lapte
- 3 linguri de cafea instant – ness
- 6 gălbenușuri
- 110 g zahăr + 30 g zahăr suplimentar
- 30 g făină
- 30 g amidon
- 250 g unt 82%
- 3 linguri de lichior de cafea
1.Mixati mai intai albusurile cu putina sare, adaugati apoi treptat tot
zaharul. Adăugați pe rand amidonul, apoi cacaoa cernuta, scorțișoara, migdalele
macinate și amestecați ușor cu o spatulă pana la inglobarea perfecta.
2.Impartiti compozitia in cinci si coaceti fiecare blat pe foaie de copt tapetata cu unt 20-30 minute la 170 - 180ºC .
3.Blatul este copt cand este rumenit deasupra. Scoateti din cuptor si lasati la racit. Procedati la fel pentru toate cele cinci blaturi.
2.Impartiti compozitia in cinci si coaceti fiecare blat pe foaie de copt tapetata cu unt 20-30 minute la 170 - 180ºC .
3.Blatul este copt cand este rumenit deasupra. Scoateti din cuptor si lasati la racit. Procedati la fel pentru toate cele cinci blaturi.
Mod de preparare crema de cafea :
1. Intr-o cratiță cu fund dublu fierbeți 500 ml lapte cu 110 gr zahăr și ness-ul.
2. Intr-un vas, amestecați 100 ml de lapte ramas cu galbenusurile, faina si amidonul. Adaugati amestecul in laptele clocotit și fierbeți-l ca pentru budinca, amestecând constant, pentru a se îngroșa. 3.Dati deoparte si acoperiti cu o folie alimentara.
2. Intr-un vas, amestecați 100 ml de lapte ramas cu galbenusurile, faina si amidonul. Adaugati amestecul in laptele clocotit și fierbeți-l ca pentru budinca, amestecând constant, pentru a se îngroșa. 3.Dati deoparte si acoperiti cu o folie alimentara.
4. Puneti untul într-un bol si mixati-l cu 30 g de zahar pana devine o crema
pufoasa. Adaugati budinca lingura cu lingură, amestecand după fiecare
adaugare La final adaugati lichiorul de cafea si amestecati.
Împărțiți crema în 5 parți egale.
Pentru decor :
Asamblare :
Pentru asamblare folositi un inel metalic, asezand alternativ o foaie, cateva amaretti maruntite si o parte din crema.
Împărțiți crema în 5 parți egale.
Pentru decor :
- fursecuri amaretti, nuci sau migdale prajite si macinate
Asamblare :
Pentru asamblare folositi un inel metalic, asezand alternativ o foaie, cateva amaretti maruntite si o parte din crema.
Este de preferat sa-l preparati cu o zi inainte de servire pentru a se
inmuia foile si a se intrepatrunde aromele.
Desfaceți părțile laterale ale inelului
și intindeti crema ramasa pe laturile tortului. Decorati dupa preferinta.
Pofta buna !