Pages

Pages - Menu

16 aprilie 2016

Cheesecake cu portocale





O prajitura usor de preparat,  fara coacere  si extrem de racoroasa. Singurul inconvenient este faptul ca trebuie asteptat cateva ore pana ce crema este destul de ferma sa putem portiona. Ca si gust, putem asocia preparatul cu prajitura Fanta, made in Romania :).




Ingrediente pentru baza :

  • 180 gr biscuiti cu cacao
  • 90 gr unt topit
Crema : 
  • 450 gr branza ricotta 
  • 200 gr smantana pentru frisca
  • 130 gr zahar pudra
  • 1 lingurita coaja de portocala rasa (bio)
  • 50 gr suc de portocale
  • 4 foi gelatina

Pentru glazura :

  • 250 gr suc de portocale
  • 60 gr zahar
  • 3 foi gelatina
Decor : 
  • o felie de portocala
  • frunze de menta
  • floricele de liliac 

 Mod de preparare :

 1. Biscuitii se faramiteaza intr-un blender si se amesteca cu untul topit si racit. Se tapeteaza cu hartie de copt o forma cu fund detasabil cu diametrul de 20 cm, se toarna amestecul si se preseaza cu o lingura, astfel incat sa fie distribuit in mod egal. Se lasa 30 minute la frigider.

2. Se mixeaza branza ricotta impreuna cu zaharul pudra, apoi se adauga frisca batuta separat si coaja de portocala. Foile de gelatina le lasam la inmuiat in apa rece, iar sucul de portocale il incalzim pe foc. Se da deoparte, se adauga gelatina si se amesteca pana la dizolvarea completa. Cand aproape s-a racit se toarna peste ricotta si se amesteca rapid cu ajutorul unui tel pana la inglobarea completa. Se toarna peste baza de biscuiti , se niveleaza si se lasa la frigider 4-5 ore. 

3.Pentru glazura, punem gelatina la inmuiat in apa rece. Separat, incalzim pe foc sucul de portocale impreuna cu zaharul si cand a ajuns aproape de punctul de fierbere, dam deoparte si combinam rapid cu gelatina stoarsa de apa. Lichidul se toarna caldut peste crema care este deja inchegata. Punem la frigider inca 3-4 ore. 

4. Scoatem inelul si hartia pergament si se decoram dupa imaginatie.

Tips & tricks : pentru ca glazura sa iasa perfect, crema trebuie sa fie intarita, alfel, patiti ca mine, se desprind bucatele din ea si intra in glazura. Nu deranjeaza la gust, doar la aspect.

sursa : aici 










Pofta buna !




2 comentarii: